Lösemiye karşı bezelye

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Nisan 2013 Güncelleme 15 Nisan 2013, 00:00
Lösemiye karşı bezelye

İÇİNDEKİLER

Bezelye A, C ve B grubu vitaminlerinin yanı sıra demir, fosfor ve potasyum gibi mineralleri de içinde barındıran besleyici bir sebzedir. Kansızlığa iyi gelir. Kan kanserine karşı koruyucudur. Karaciğerin çalışmasını düzene sokar. Kabızlığı giderir.

CİLDE CEVİZ YAPRAĞI
Ceviz uzmanlar tarafından tam bir mucize besin olarak kabul ediliyor. Yaprakları ve kabukları ile hazırlanan ilaçlar kanı temizliyor, kansızlığı gideriyor. İshal ve dizanteriyi kesiyor. El ve ayak sertleşmeleri ile deri çatlaklarına faydalı geliyor.

ROMATİZMAYA YASEMİN
Türkiye'de sıkça yetişen bir bitki olan yasemin, uzmanlarca şifalı bitkiler arasında gösteriliyor. Yapılan araştırmalara göre yasemin romatizmayı gideriyor. Mafsal ağrılarına iyi geliyor. Ateşli hastalıklarda da kullanılan yasemin ateşi düşürüyor. Kabızlığa da iyi geliyor.

AYNISEFA İDRAR SÖKTÜRÜR
Aynısefa bitkisi zengin vitamin ve mineral içerir. Yapılan araştırmalara göre iyi bir temizleyicidir. İdrar söktürür. Bu özelliği ile böbreklere iyi gelir. Kişiyi terleterek zararlı maddelerin atılımını sağlar. Aybaşı kanını söktürür ve aybaşı kanamalarının normal olmasını sağlar.

KİMYON SİNİRLERİ YATIŞTIRIR
Kimyon
lezzetli bir baharattır. Mide ve bağırsaklarda gaz birikmesini önler. Birikmiş gazı söktürür. Sinirleri yatıştırır. Sinirsel baş dönmelerini keser. İdrar söktürür. Yüksek tansiyonu düşürür. Ama araştırmalara göre hamileler kullanmamalıdır.

MİDEYE HİNDİSTAN CEVİZİ
Hindistan cevizi yüksek oranda fakat kolayca sindirilebilen yağ içerir. Midedeki fazla asit problemlerinin tedavisinde etkilidir. Ayrıca hazımsızlık, kolit, mide ülseri, ishal, kusama, gaz, dizanteri rahatsızlıklarına karşı da fayda sağlar.

BÖBREK DOSTU ARMUT
Armut böbreklerin düzenli çalışmasını sağlar. İdrarı bollaştırır. Böbrek kum ve taşlarının dökülmesine yardım eder. Yüksek tansiyonu düşürür. Kanı temizler bütün salgı bezlerinin normal çalışmasını sağlar. Zihni yorgunluğu giderir. Midesi zayıf olanların kompostosunu içmeleri tavsiye edilir.

MİKROP KIRAN NİLÜFER
Bir su bitkisi olan nilüfer mikrop öldürücüdür. Çiçeğini koklamak uyku verir. Kalbi kuvvetlendirir. Kökleri kabız yapıcı etkisi nedeniyle ishale karşı faydalıdır. Ayrıca, sinirleri yatıştırır ve ağrıları dindirir. Beyaz nilüfer baş ağrısını giderir ve cinsel isteği artırır.

DAMAR İLACI MANDALİNA
Araştırmalara
göre mandalina kanı temizler. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Damar sertliği ve felçte faydalıdır. Sinirleri yatıştırır. Akşam yemeği sonrası 1-2 mandalina yemek uykusuzluğa iyi gelir.