Fırça darbeleri ile canlanın

Vücuttaki organların detoksa ihtiyacı olduğu gibi, cildi de temizlemek gerekir. Fırçayla yapılan cilt detoksu ile bütün vücudunuz 10 dakika içinde canlanacaktır

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Nisan 2013 Güncelleme 14 Nisan 2013, 00:00
Fırça darbeleri ile canlanın

İÇİNDEKİLER

Günlerdir baharı zinde karşılamanız için 'besin tüyolarını' veriyorum. Bugünse mucizevi bir mekanik uygulamadan bahsedeceğim. Cildi gerginleştirip, canlandırırken aynı zamanda kan dolaşımınızı harekete geçirerek sizi bedensel olarak da uyaran bir teknik bu; kuru fırçalama tekniği. Aslında bir cilt detoksu şekli olan bu teknik, hücrelerimizdeki artık maddeleri özel bir sıvı içerisinde alıp götüren damar ağı olan lenfatik sistemi harekete geçirir. Bu sistem gün boyu ayakta sabit kalmak veya oturmakla durağanlaşabilir. Fırça darbeleri ise kış aylarından çıkmış, yorgun, pul pul dökülen ciltler için doping etkisi sağlar. Özellikle de 'bacak güzelliği ve sağlığı' için çok önemlidir. Tüm cilt tipleri için çok etkili olan bu uygulamaya düzenli devam edildiğinde düzgün, ipeksi bir cilt hayal olmaz. Sabah uygulandığında, ciltteki kan dolaşımını o kadar iyi uyarır ki, bir fincan sabah kahvesinden bile etkili olur. Gün boyunca ter yoluyla, cildimizden 500 gramı bulan madde atılır.

CİLT İYİ BİR DETOKS ORGANIDIR
Cildimiz yalnızca dış ortama karşı örtü görevi yapmakla kalmaz, çok etkin bir detoks organıdır da. Vücuttaki toksinlerin yaklaşık üçte birini atabilme kapasitesine sahiptir. Bu toksinleri atarken bunların bir kısmı duş alana kadar ciltte kalır. Ancak, o arada ciltte kuruluk ve pullanmaya sebep olurlar. Hele bir de gözeneklerimizi, sıkı giysiler, pudralı deodorantlar ve gözenek tıkayıcı maddeler içeren nemlendiricilerle tıkamışsak, bu etki daha da zarar verici olur. Zamanla bu artıklar, cilde gömülür ve onun bir parçası haline gelir. Cilt de soluk, donuk, yer yer pullanmış, kabuklanmış, siyah noktalı ve bazen sivilceli bir görünüm alır. En iddialı nemlendiriciler bile işe yaramaz.

NASIL YAPILIR?
Fırçalama cilt kuruyken uygulanır. Tercihen duştan önce yapılmalıdır. Doğal bitki liflerinden veya hayvan kılından yapılmış yumuşak bir fırça gereklidir. Bütün vücudu yaklaşık 10 dakika yumuşakça fırçalaya-caksınız. Ancak çok kuvvetli ve tahriş ederek yapmayın. Sakın cildi kızartmayın. Dairesel hareketler uygundur. Fırçalamaya ellerden başlayın (parmak aralarını unutmayın), kollar, koltuk altları, boyun, gövde, karın ve yanlarla devam edin. Sonra ayaklardan başlayıp bacaklara çıkın. Yüzü sona bırakın. Bitince kan dolaşımınızdaki canlanmayı görebilirsiniz.

AROMATiK iKSiR
Fırçalamadan sonra güzel bir bitkisel yağ karışımı ile cildinize masaj yapın. İşte size harika bir tarif: Bir çorba kaşığı susam, tatlı badem, zeytin ve avakado yağını karıştırın, üzerine bir iki damla biberiye yağı damlatın. İsterseniz birkaç damla papatya ve lavanta esansı da ekleyin. Vücudunuza bu karışımı masaj yaparak uygulayın, Sonra ılık bir duş alın. Duştan ölü derilerinizden arınmış olarak çıkacaksınız! Duş sonrası da cildinizi nemlendirin. Bu yöntemi en az haftada iki kere uygulayın. Bu yöntemi egzema, akne, iltihaplı cilt hastalığı ve sedef hastalığı olanlar uygulamamalıdır.

YARIN: Karaciğer detoksu