Saç dostu badem yağı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2013 Güncelleme 12 Nisan 2013, 00:00
Saç dostu badem yağı

İÇİNDEKİLER

Antioksidan bir özelliğe sahip olan badem yağı, yanık tedavisine olumlu katkı veriyor. Derinin su toplamasını önlüyor. Saça sürülen badem yağı ise dökülmelerin ve kuruluğun önüne geçiyor.

İdrar söktürücü ayrık otu
Özellikle böbrek hastaları için ayrık otu öneriliyor. Doğal bir idrar söktürücü olan bu bitki, böbrek ve mesane taşlarının düşürülmesine etki ediyor. Buralardaki iltihapları iyileştiriyor.

Asma yaprağı ilaç gibi
Dolmasıyla meşhur olan asma yaprağı, sarılık hastalığının tedavisinde etkili oluyor. Yaprakları ile yapılan ilaçlar kanamalı hastaların imdadına yetişiyor. Asma aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

Ahududu kanı temizliyor
Uzmanlar, ahududunun tam bir şifa kaynağı olduğunu açıkladı. Yapılan araştırmalara göre, ahududu vücuttaki toksinlerin dışarı atılmasını sağlıyor, kanı temizliyor ve kişiye canlılık veriyor. Çiçeği kaynatılıp içildiğinde ise bademcik iltihaplarında tedavi edici rol oynuyor.

Doğal sakinleştirici
Sakinleştirici olarak önerilen adaçayı, mide ve bağırsak gazlarını gideriyor. Kan dolaşımını hızlandırarak, kanamaları kesiyor. Bu mucizevi bitki aynı zamanda göğsü yumuşatıp, öksürüğü kesiyor. Çayının her gün bir fincan içilmesi gerekiyor.

İştahsızlığa anason
Hazmı kolaylaştıran anason, iştah açıcı özeliğiyle öne çıkıyor. Yemeklere karşı duyulan tiksintiyi en aza indiren anason, kusmayı ve ishal hastalıklarını ortadan kaldırıyor. Gebelere sınırlı ölçüde tavsiye ediliyor.

İshal hastalığına ayva
Vitamin deposu olan ayva, ishal kesmek için en iyi ilaçtır. Bilhassa çocuk ishallerinde kullanılır. Hastaya günde 30 gramdan 100 grama kadar ayva şurubu verilebilir. Çekirdekleri bazı egzamalarda çok iyi sonuç verir.

Gaz sorununa rezene
Rezene, doğal antibiyotik olarak tanımlanıyor. Rezene çayı, özellikle bebeklerin gazlı olduğu zamanlarda sık başvurulan bir ilaç olarak karşımıza çıkıyor. İdrar yolları iltihabı, böbrek taşları gibi birçok durumda rezene çayı fayda sağlıyor.

Kokusu bile yetiyor
Börek çöreklerin üzerini süsleyen çörekotu, vücuda dirençlik veriyor. Hazmı kolaylaştırdığı gibi şişkinlik sorunlarını da gideriyor. Koklandığında ise baş ağrılarını kesici bir özellik taşıyor.