Besin değerleri ve kalorisi yüksek bir besin olan antepfıstığı bol miktarda protein ve mineral barındırır. Kalp sağlığından cinselliğe kadar bir çok faydası vardır. Koroner kalp hastalığı riskini azaltır. Antepfıstığı, sığır etinden protein yönünden 2, fosfor yönünden 4 kat üstündür. Diyabette kullanılır. Kalp için antepfıstığı kalp sağlığını korumada önemli bir ilaç vazifesi görür. Nekahet döneminin rahat ve kısa sürmesini sağlar, bünyeyi dirençli hale getirir. Akciğer için iyi bir iltihap temizleyicidir. Göğsü yumuşatır, ağrılarını hafifletir, öksürüğün geçmesine yardımcı olur. İnce bağırsakta glikoz emilimini azaltır ve kan şekerinin yükselmesini önler. Kronik kalp rahatsızlıkları ve kanser riskini azaltan 'resveratrol' adlı antioksidan maddenin antepfıstığında da bulunduğu tespit edilmiştir. Cinsel gücü arttırır.