SOĞAN
Sarımsakla birlikte enfeksiyonlarla mücadele eder. Kükürt bileşimleri atardamarların zarar görmesini önler. Soğan kemik erimesini de önlüyor.
KAYISI
Yüksek oranda kalsiyum ve magnezyum içerir. Bu açıdan kemikleri korur. Kurusu da faydalıdır.
KURU ERiK
Fenolik bileşikler ve bor elementi bakımından zengindir. Bor elementi kemik sağlığını koruyan, kemik erimesine karşı koruyucu özelliktedir. Günlük 100 gram kuru erik tüketiminin, günlük bor gereksinimini karşılayabileceği belirtiliyor.
SÜT
Kalsiyum, protein, B2- A-E-D vitaminleri, folik asit, fosfor ve demir kaynağıdır. Kalsiyum, D vitamini ve fosfor ile birlikte kemikleri ve dişleri güçlendirmek için çalışır. Bunların eksikliği kemikleri eritir.
BROKOLi
Mineral ve demir eksikliğini gideren brokoli, adeta bir vitamin deposu. A, E ve C vitaminleri bakımından zengin olduğu ve bolca kalsiyum içerdiği için kemik erimesine bire bir. Demir, selen, bakır ve potasyum kaynağı olan brokoli bağışıklık sistemini de güçlendirir.
NAR
Flavonoit açısından zengin olup hasar önleyici özelliğinin yanında, kemik erimesine neden olan enzimleri de azaltıcı etkisi vardır.
TURUNÇGİLLER
C vitamini ve flavonoit yapısındaki bileşenler sebebiyle kemik sağlığı açısından önemlidir.