Uyku için defne yaprağı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Mart 2013 Güncelleme 25 Mart 2013, 00:00
Uyku için defne yaprağı

İÇİNDEKİLER

Defne, aromatik bir bitkidir. Kokusu çok hoştur. Defne yaprağı yemeklere lezzet verir. Bunun yanında defne yaprağı ateşi düşürür, zehirli hayvan ısırıklarında faydalıdır. Uykusuzluk çekenler için her akşam bir fincan defne çayı önerilir.

YANIKLARA KANDİL ÇİÇEĞİ
Kandil çiçeği halk arasında yaşlı adam otu olarak da bilinir. Özellikle yaşlıların çektiği mide ve bağırsak hastalıklarına karşı vücut direncini yükseltir. Aynı zamanda önemli bir yara iyileştiricidir. Küçük yanıklar ve sıcak suyla haşlanma durumlarında ilkyardım aracı olarak işlev yapar.

KANSIZLIĞA ARDIÇ İYİ GELİR
600 yıl yaşayabilen ardıç ağacının tohumu olan meyveleri, içerdiği organik asitler ve C vitamini ile çok şifalıdır. Vücuda kuvvet verir, kansızlığı iyi gelir. Kandaki şekeri düşürür. Terletici bir bitki olduğu için vücutta biriken fazla suyu boşaltmaya yardımcı olur.

GÜL BULANTIYI KESER
Gül daha çok romantik bir çiçek olarak bilinse de vücuda faydaları da vardır. Gül çiçeğinin yapraklarını kaynatarak elde edilen çay, bağırsakları rahatlattır ve bulantıyı keser. Gül ayrıca bademcik ve boğaz iltihaplarını giderir. Mikropları öldürür.

BÖBREK İLACI KAKAO
Çikolatanın ana maddesi olan kakao uyarıcı etkisi ile yorgunluğu giderir ve vücuda dinçlik verir. Kalbi kuvvetlendirir. Böbrek hastalıklarında çok faydalıdır; böbrek iltihaplarını gidermeye yardımcı olur. Diyetlere de konan kakaonun fazlası ise zararlıdır.

KARACİĞERE SARI KANTARON
Yüzyıllardır şifalı bitki olarak kullanılan sarı kantaron günümüzde besin takviyesi olarak tüketiliyor. Sarı kantaron, depresyon ve strese bağlı hastalıklara iyi geliyor. Uykusuzluğu gideriyor, iltihapları alıyor. Karaciğere yardımcı olduğu gibi romatizmaya da faydalı oluyor.

KARNABAHAR ZİHİN AÇAR
Karnabahar A, C, B1 ve B2 vitaminleri ile kalsiyum, potasyum, fosfor ve fosfat içerir. Zengin demir ve mineral içeriği ile beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır.