Basura karşı şeftali

Sıkıntılı bir hastalık olan basur her yaştan ve her cinsten insanda ortaya çıkabiliyor. Basurla yaşamak bazen ızdırap verici olurken, şeftali ve papatya bu acıların dinmesini sağlıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 24 Mart 2013 Güncelleme 24 Mart 2013, 00:00
Basura karşı şeftali

İÇİNDEKİLER

Hemoroid dediğimiz yapı vücutta normalde bulunan bir oluşumdur. Bunlar anal kanaldaki damarsal yapılardır. Bunun hastalığı da hemoroid (basur) olarak adlandırılır. Toplardamarların bozukluğu basurun ana nedenidir. Basurun başlıca sebebi kronik kabızlıktır. Bu yüzden ıkınmak ve de hamilelik sonucu oluşan damar genişlemeleri çok tehlikelidir. Her yaştan ve cinsten insan basura yakalanabilir. Bu sıkıntılı hastalık için genel olarak hastanın yaşam ve beslenme düzenini oturtması gerekir. Bazı besinler ise basurla yaşamayı kolay hale getirir.

ŞEFTALİ: Şeftalinin çiçeği bağırsak solucanlarının düşmanıdır ve kabızlığı giderir. Meyvesi ise hazmı kolaylaştırır idrar yollarını temizler. Basur memelerinin verdiği rahatsızlığı en aza indirger.

PAPATYA:
Papatyayı çiçeklerini açmadan önce toplayıp gölgede kurutun. Çay halinde sabahları aç karnına bir bardak için. Basurun verdiği ağrıya karşı iyi gelir.

PIRASA:
Mide rahatsızlığına çok iyi gelir. Kabızlığı giderir. Bu sayede basur için çok faydalıdır.

AT KESTANESİ: Kestaneleri un haline getirin. Akşamları yemeklerden önce bir çay kaşığı yutun. Kanlı basura çok faydası vardır. Fakat at kestanesinin zehirli bölümleri vardır. Bilmeden kullanmamak gerekir.

SEMİZ OTU: Lapa halinde basurun üzerine koyulur ağrıyı sızıyı kaşıntıyı alır.

KEÇİ BOYNUZU: Devamlı yendiğinde basura ve basur ağrılarına iyi gelir.

MAYDANOZ: Maydanozu ince kıyıp bir bardak kaynar suda on dakika kaynatın. Kaynama bitince yarım saat bekletin ve pamukla basura pansuman yapın. Ağrıları dindirecektir.

KUŞBURNU: Kuşburnu bol vitaminli bir bitkidir. Kurtları düşürür bağırsağı yumuşatır. Basur rahatsızlığına da çok iyi gelir.

RİSK FAKTÖRLERİ
Hareketsiz bir yaşam tarzı sürmek, Şişmanlık Alkol kullanmak Makat bölgesine zarar verecek sporlar yapmak (bisiklet sürmek, vb.) Sürekli oturarak çalışmak Lifli gıdalarla yeterince beslenmemek Bağırsak bölgesinde oluşan tümörler