MEYAN KÖKÜ: İltihaplanmayı önleyen bitkisel ilaçlarla bakterilerin çoğalması engellenir. Yaraların iyileşmesi hızlandırılır.
LAHANA: K vitamini ülserin en iyi ilacıdır. Lahana, ıspanak, kuşkonmaz gibi bitkiler K vitaminini ihtiva eden gıdalar, açık yaranın kanamasını önler ve yaraların bulunduğu mide zarını iyileştirir.
TAHIL EKMEĞİ: Çavdar ve tam tahıllı ekmekler hem lif bakımından hem de K vitamini açısından oldukça zengindir. Sindirim sırasında salgılanan asidi kontrol edip yaraların tahriş olmasını engeller.
PAPATYA ÇİÇEĞİ: Antiseptik özelliği ile hastalığın ilerlemesini engeller ve iyileşmeyi destekler.
EBEGÜMECİ: Mide ülserinde, taze ebegümeci yaprakları ve kaba öğütülmüş arpa ile hazırlanan bir çorba çok yararlıdır. Önce arpa çorbası pişirilir ve sonra, ince kıyılmış taze ebegümeci yaprakları üstüne serpiştirilir.
SARIMSAK: Flavonoid içeren besinler mide ülseri önlemeye ve yaraların iyileşmesine yardım eder. En çok soğan ve sarımsak da bulunurlar. Mide zarının zayıflamasını ve ülserin genişlemesini önlerler.
YASAK OLAN BESiNLER
Alkollü içecekler, hazır meyve suyu, çay, kahve, kakao, boza, limonata, kola, gazoz, yağda kızartılmış yumurta, kurubaklagiller, hazır çorbalar, et suyuyla yapılan çorbalar, kızartmalar, baharatlar, ketçap, salça, turşu, hardal, salamura gıdalar, sosis, sucuk, salam, margarin.