Solunum için vanilya

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Mart 2013 Güncelleme 18 Mart 2013, 00:00
Solunum için vanilya

İÇİNDEKİLER

Çok az yağ içeren vanilyada hiç kolesterol yoktur, fakat şeker oranı yüksektir. Bu nedenle diyabet hastaları uzak durmalıdır. Ama vanilya Cinsel gücü ve isteği arttırır. Sinirleri yatıştırır ve bunalımı gidermeye yardımcı olur. Hazmı kolaylaştırır. Solunum yollarını temizler ve öksürüğü keser.

DİYABET İLACI MAHLEP
Mahlep ağacının tohumu kumarin, silisilik asit ve prusik asit içerir. İdrar ve balgam söktürücüdür. Nefes darlığı ve sıtmaya karşı faydalıdır. Ağrı kesicidir. Vücuda kuvvet verir ve cinsel isteği arttırır. Şeker hastalarına ve prostat şikayeti olanlara iyi gelir.

KALBE AYI ÜZÜMÜ
Ayı üzümü, Trabzon çayı olarak da bilinir. İdrar yollarındaki mikropları öldürerek başta mesane ve böbrek iltihapları olmak üzere idrar yolu hastalıklarına karşı faydalı olur. Kanı temizler. Kolesterolü düşürür ve kalp krizi riskini azaltır

ÖKSÜRÜĞE KARAHALİLE
Bir Hint bitkisi olan karahalile ishali keser. Yaraları iyileştirir. Basur kanamalarını ve şikayetlerini giderir. Başta mide ve bağırsaklar olmak üzere sindirim sistemindeki yara ve kanamalara iyi geldiği için ülserlilere faydalıdır. Kronik öksürük ve astım şikayetlerini azaltır.

ITIR CİLDİ GÜZELLEŞTİRİR
Itır çiçeği uçucu yağ, şeker ve tanen içerir. Kanı temizler. Sakinleştiricidir. Boğaz ağrılarını dindirir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Nikriste faydalıdır. Ciltteki yanıkları, egzama ve akne şikayetlerini giderir ve cildi güzelleştirir. Bağırsak parazitlerini düşürmeye yardımcı olur.

BÖBREKLERİN DOSTU BAKLA
Kuru baklanın 100 gramında 26 gram protein, 58 gram karbonhidrat vardır. Hazmı kolaylaştırır. Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir. Ama şekeri yükseltir, bu nedenle diyabetlere önerilmez.

MISIR DİŞ FIRÇASI GİBİ
Çok iyi bir enerji kaynağı olan mısır vücuda ve zihne enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bağırsakları yumuşatır. Mide şikâyetlerini azaltır. Göz ve diş sağlığı için faydalı bir besin olan mısır böbreklere de yararlıdır. Mısır püskülü ise idrar yollarını temizler.