Kalp çarpıntısına armut

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 15 Mart 2013 Güncelleme 15 Mart 2013, 00:00
Kalp çarpıntısına armut

İÇİNDEKİLER

A, B1, B2, B3, B6 ve C vitaminleri zengini armut kandaki üre asidi ve üre tuzlarını dışarı attığından, böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Nezleyi geçirir, hazmı kolaylaştırıp çarpıntıyı önler, sinirleri yatıştırarak beyni çalıştırır. Kabızlığı önleyerek idrar söktürür.

Sivilcelere biberiye
Eski zamanlarda gençliği geri getiren bitki olarak adlandırılan biberiye, sivilcelere iyi geliyor. Cildin esnekliğini ve sıklığını artırıyor. Bir litre suya, biberiye ve kekik yağından iki kaşık ekleyip hazırlanan karışım, cildi temizlemek ve yumuşatmak için kullanılıyor.

Tansiyonun ilacı
İdrar söktüren, ayaklardaki şişlikleri indiren böğürtlen, yüksek tansiyonu düşürüyor, ağız, dil, diş eti ve bademcik iltihaplarına iyi geliyor. Haricen kullanıldığında ağrıları dindirip, yanıkları iyileştiriyor. Kökü kaynatılıp, suyu içilecek olursa kandaki şeker miktarını düşürür.

Bulantıya ebegümeci
Ebegümeci; göğsü yumuşatır. Öksürük keser. Mide bulantısı ve kusmaları önler. Ateşi düşürüp vücuda rahatlık verir. Boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir. Dişeti hastalıklarını tedavi eder. Bu bitkinin yaprakları tahriş olan cildi dış etkenlere karşı korur.

Kolesterole enginar
Enginar; kolesterolü düşürür. İdrar söktürür. Kan şekerini ayarlar. Damar sertliği ve kalp hastalıklarına karşı etkilidir. Böbrekte oluşmuş olan kumların dökülmesine yardımcı olur. Prostat, meme ve rahim ağzı kanserine karşı iyi gelir.

Yeşil yapraklı iksir
İçeriğinde bol miktarda C vitamin bulunan kara lahana, kansızlığı giderir, idrar söktürür. Zehirli maddelerin atılmasını sağlar. Mide ve bağırsak yaralarını yumuşatır. Kabızlığı giderir. Vücudu hastalıklara ve kansere karşı korur. Sarılık ve safra kesesi hastalıkları için iyidir. Astımda faydalıdır.

At kestanesi ateş düşürür
Nisan - Temmuz aylarında çiçek açan at kestanesi ağacının meyvesi nişasta, saponin ve yağ içerir. Kabuklarından yapılan ilaçlar ateşi düşürür. Vücuda kuvvet verir. Tohumları ise romatizma ve mafsal ağrılarını giderir. Varis ve basur memelerini tedavi eder.

Kansere karşı Avokado
Çok kalorili olmasına rağmen içerdiği glutathion ile süper bir hücre koruyucusudur. Yüksek antioksidan bulundurur. Antioksidanlar hücrelerin yaşlanmasını yavaşlatır ve kanseri önler. Tüm meyveler arasında protein bakımından en zengin olanıdır. Bol miktarda E vitamini de içerir.

Ayva ishali keser
A ve B vitaminleri yönünden zengin olan ayvanın bileşiminde tanin ve kireçli tuzlar bulunur. İshal ve dizanteriyi keser, mide ve bağırsakları güçlendirir, kanı temizler, karaciğeri çalıştırır, safra akışını sağlayarak çarpıntıyı giderir. Bronşit, müzmin öksürük ve verem tedavisinde kullanılır.