Elma&kayısı güzelleştirir

Cilt güzelliğinin şifası birçok bitkide bulunmaktadır. Elma ve kayısı ile yapılan yüz maskesi cildi tazeler. İltihaplı sivilcilere soğan; siğillere ise söğüt yaprağı iyi gelir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2013 Güncelleme 15 Mart 2013, 03:24
Elma&kayısı güzelleştirir

İÇİNDEKİLER

Cildi güzelleştirmek ve tazelemek için uygulanacak olan cilt maskesi her cilt tipi için uygundur. Bu maske için kullanacağınız malzemeler: bir adet sert, ekşi olmayan, orta boy kırmızı elma ve dört adet sert kayısıdır. Bir adet orta boy kırmızı elmanın kabuğu ince olarak soyulur. Maske için kullanılacak olan kırmızı elmanın ince soyulmuş kabuklarıdır. Dört adet sert kayısı (yumuşak olmayan) her biri yaklaşık 1,5 cm kalınlığında soyulur (kabuklarıyla beraber). Kayısının çekirdeğinin etrafında bulunan yumuşak plazenta kısmı kullanılmamalıdır. İnce olarak soyulmuş kırmızı elma kabuğuyla kalın etli soyulmuş dört kayısı beraberce küçük bir kapta ve çok az su ilave ederek kısık ateşte ağzı kapalı 5 dakika kaynatılıp lapa haline getirilir. Lapa haline getirilirken çatal yardımıyla da iyice ezilir. Lapanın çok cıvık olmamasına özen gösterilir. Beş dakikalık lapa yapma süresinde az az su ilave ederek çok cıvık olmayan kıvamı korunur, çatal veya kaşık yardımıyla iyice ezerek homojen hale getirilir. Beş dakika tamamlanınca ılıması beklenir. Ilıyınca iki parmak yardımıyla alna, burna ve yüze çok hafif bir şekilde fazla bastırmadan yedirerek sürülür. En az yirmi en fazla otuz dakika bekletilir. Daha sonra yüz sadece suyla yıkanır ve havluyla kurulanır. Bu işlem haftada bir kez uygulanır. Ayda üç defadan fazla uygulanmaz. Her defasında taze hazırlanmalıdır. Sağlığınız daim olsun.

MAYDANOZ VE LİMON SUYU
Saplı olarak 15 taze maydanozu elinizle parçalayıp mutfak robotunuza atınız. Üzerine yarım limon suyu ve yarım bardak klorsuz su ilave ediniz. Mutfak robotunda karıştırıp sabah kahvaltısından yarım saat önce aç karnına tamamını içiniz. Her defasında taze hazırlayınız. En erken yarım saat sonra kahvaltıya başlanabilir. 15 gün her sabah bu kürü uygulayıp bir hafta ara veriniz. Bir hafta aradan sonra tekrar 15 gün aynı şekilde uygulayınız ve kürü sonlandırınız.

KADIN MANTOSU CİLDİ TEMİZLER
Cildi
dezenfekte eden, cilt üzerindeki mikropları yok eden, sivilce oluşumuna karşı mükemmel bir önleyici olan bu kür kadın mantosu ile lavanta bitkilerinin karışım kürüdür. Cilt temizleyici kürü uygulamadan en az yarım saat önce yüzün doğal bir sabunla iyice temizlenmesi gerekir. En erken yarım saat sonra şu kür uygulanır: Yarım litre suyu kaynama noktasına getirdikten sonra içerisine üç yemek kaşığı kurutulmuş kadın mantosu bitkisinden ve bir buçuk yemek kaşığı kurutulmuş lavanta ilave edilir. Kısık ateşte çok yavaşça kaynarken kaşıkla birkaç defa karıştırılır. Yüzünüz yaklaşık 30 santimetre yaklaştırılır ve beş dakika buharına tutulur. Haftada iki-üç kez tekrarlanır. Her defasında taze hazırlanır.

İLTİHAPLI SİVİLCELERE SOĞAN

Vücudun değişik bölgelerinde ucu sarı iltihaplı sivilcelere karşı yemeklik soğan suyu mükemmel bir kurutucudur. Bu sivilcelerin uç kısmı sarı ipliksi iltihaplı görünümdedir. Zaman zaman kaybolur, zaman zaman tekrarlayarak çıkarlar. Bu türden sivilcelerin üzerine pamuğa damlatılan birkaç damla taze sıkılmış kuru soğan suyunu iki-üç dakika üzerinde bekleterek etki ettiriniz. Bir hafta boyunca günde iki kez, altı saat arayla uygulanır.

SİVİLCELERE KARŞI MADENSUYU-ELMA SİRKESİ
Yarım bardak kapağı yeni açılmış maden suyuna iki yemek kaşığı yüzde 100 doğal elma sirkesi ilave edilir ve karıştırılır. Pamukla, madensuyu-elma sirkesi karışımından cildinize pansuman yapar gibi sürünüz. En az bir saat cildinizi yıkamayınız. Günde iki kez (öğleden evvel ve öğleden sonra) olmak üzre uygulanır.

NOT: Mutlaka doğal maden suyu ve yüde 100 doğal elma sirkesi kullanılmalıdır.

SiĞiLLERi YOK EDiN
Değerli okuyucu, siğil virütik hastalıktır. Derinin üst tabakasının virüs enfeksiyonu sonucu aşırı gelişmesi neticesinde ortaya çıkar. Kanser değildir. Siğile sebep olan virüs Human Papilloma Virüsüdür (HPV). Siğiller genellikle deri rengindedir, dokununca yüzeyleri pürüzlüdür, fakat bazen düz ve pürüzsüz yüzeyli olabilirler. Siğilin kendiliğinden iyileşebilme veya tekrar etme ihtimali de vardır. Genelde parmaklar, tırnakların kenarı ve el sırtlarında görülürler. Siğile karşı aşağıda üç ayrı bitkinin kürünü öneriyorum. Bu kürler içerisinde en etkili olanı öncelikle taze söğüt yaprağıdır. Daha sonra sütleğen bitkisinin sütü ve en son da incir yaprağının sütünü önermekteyim. Ancak aynı anda ve aynı hafta içerisinde farklı bitki sütü uygulaması yapmayınız.

NOT: Söğüt yaprağı, sütleğen bitkisi veya incir yaprağı sütü sadece el parmaklarında ve ayak tabanında çıkan siğillere karşı kullanılmalıdır.

SÖĞÜT YAPRAĞI: Söğüt yaprağını, tahta havanda ezerek veya parmaklarınızla kırarak iyice eziniz ve siğili tamamen kapatacak şekilde üzerine en az yarım saat etki ettiriniz. Bir hafta boyunca üçdört kez veya daha sık tekrar ediniz. Birçok hastada ilk günden itibaren siğilin sönmeye başladığı gözlenir.

SÜTLEĞEN: Taze sütleğen bitkisinin yaprağından çıkan süt siğilin üzerine damlatılır. Bir hafta boyunca üç-dört kez uygulanır. Sütleğenin sütü zehirlidir. Ağız yoluyla kullanmayınız ve çocuklardan uzak tutunuz.

İNCİR YAPRAĞI: İncir yaprağı koparıldığında çıkan sütü siğil üzerine etki ettirilir. Haftada üç-dört kez uygulanabilir.

NOT: Tüm kürler her defasında taze hazırlanmalıdır.

YARIN: SADECE MADDE iLE DEĞiL MANA iLE DE BESLENMEK GEREKiR



PROF. DR. İBRAHİM ADNAN SARAÇOĞLU