50'yi deviren domates yesin

Yaş 50 olunca hastalık riski artıyor, beden yavaşlıyor. Uzmanlar ise yarım asırı geçenler için fasulye, domates ve balık öneriyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Mart 2013 Güncelleme 15 Mart 2013, 03:24
50’yi deviren domates yesin

İÇİNDEKİLER

DOMATES
Güçlü bir antidoksan kaynağıdır. Kanser hücrelerinin yayılmasını önler. Damarları korur. Domates suyu da kanser ve kalp hastalıklarına karşı iyi bir koruyucudur.

ULAF
Yulaf kalp hastalığına yakalanma riskini azaltıyor. Yulafın bu özelliği içeriğinde bulunan bol miktarda beta-glucanlardan kaynaklanıyor.

BADEM
Kan şekeri seviyesini dengeleyiyor. Her gün bir avuç yemek, diyabet ve kalp damar hastalıklarına karşı koruma sağlıyor.

FASULYE
Kemikleri kuvvetlendirir, erkeklerde cinsel üretkenliğe olumlu katkı yapar. Kolesterol seviyesini düşürür. Haftada iki veya üç kez yenmeli.

BROKOLi
Kansere karşı en iyi koruyucuların başında gelir. Hem vitamin kaynağıdır hem de lif zengini olduğu için kabızlığı da önler.

KİRAZ
Kiraz ve vişne orta yaşta belirtileri ile ortaya çıkan gut hastalığı ve kireçlenmeye karşı koruma sağlıyor. Ürit asiti dengeleyen bu meyvelerin suyu da yararlı oluyor.

BALIK
Omega 3 içeren balık kalp atış hızını ve tansiyonu düzenler. Haftada en az 3 kez yenmesi tavsiye edilir.

SÜT
Tam yağlı süt içmek 50 yaşından sonra muhtemel kas kayıplarını azaltır. Kemikleri güçlendirir. Günde bir bardak süt içilmesi öneriliyor.

TAVUK
Mükemmel bir protein kaynağı. 200 gramlık derisi yüzülmüş bir göğüste 60 gram protein var. Kilo kontrolü ve kas için çok iyi gelir.