Ev işine havuç

Sabahtan akşama kadar dur durak bilmeden çalışan ev kadınları hem yorgun düşüyor hem de sağlıklarından oluyor. Yumurta, havuç ve muz ev kadınlarının yardımına koşuyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Mart 2013 Güncelleme 12 Mart 2013, 01:05
Ev işine havuç

İÇİNDEKİLER

Ev kadınları her gün bulaşık, çamaşır, temizlik, ütü, alışveriş, çocuk bakımı gibi yoğun enerji sarf edilen işler yapıyor. Tüm bunları yaparken yorgun düşen kadınlar aynı zamanda sağlıklı bir vücuda da sahip olmak istiyor. Uzmanlar ev kadınlarına hem enerji veren hem de vücut şekillerini koruyan besinleri şöyle sıralıyor...

AVOKADO: Çok enerji harcadığınız için bol kalori almanız gerekir. Avokado kalori ve yağ yakımını hızlandırır. Üstelik vücut için gerekli birçok vitamin ve mineral içerir. Bunların yanında vücut ağrılarını dindirmekte çok iyidir.

MUZ:
En sağlıklı enerji kaynaklarından biridir. Yüksek potasyum sayesinde kaslarınızda oluşacak krampların giderilmesine yardım eder. Her gün bir küçük muz hazımsızlığı da giderir.

TAM TAHIL EKMEĞİ:
Hem enerji veren karbonhidrat deposudur hem de kas sağlığı için gerekli kaliteli proteini sağlar. Yağ oranı düşüktür ve hazmı kolaylaştırır.

TAVUK:
Yoğun tempoda kaslarınız için en gerekli şey proteindir. Tavuk eti ise en sağlıklı protein kaynağıdır.

HUMUS:
İçine zeytinyağı kattığınızda sizin için gerekli bütün yağ ve minerali size verir. Üstelik meme kanseri oranını da yarı yarıya düşürür.

YUMURTA:
Kemikler için kalsiyum, kansızlık için demir, beyin için gerekli mineraller ve kaslar için protein sağlar. Her gün yiyebilirsiniz.

HAVUÇ:
Tansiyonu düzenler. Beyin ve kas iletişimini sağlıklı seviyelere çıkarır. Kaslara güç verir.