Sindirim için bamya

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 11 Mart 2013 Güncelleme 11 Mart 2013, 00:00
Sindirim için bamya

İÇİNDEKİLER

Bamya mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. Lif oranı yüksek bir besin olan bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. Çiçekleri ezilip kaynatılarak suyu içilirse göğsü rahatlatır ve yumuşatır.

BÖBREKLERİN İLACI SOĞAN
Soğan soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır. Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser. Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur. Şeker hastalarına faydalıdır. Böbrek ağrılarını hafifletir. Böbrek kumu ve taşının dökülmesine yardım eder.

HURMA KALBE İYİ GELİR
Hurma vücudun ihtiyaç duyduğu pek çok vitamin ve minerali içinde barındırması ile özellikle çocuklar, hastalar ve hamileler için oldukça faydalıdır. Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır.

KANAMAYA KANARYA OTU
Kanarya otunun toprak üstü kısımları kurutulduktan sonra suda kaynatılarak ilaç olarak kullanılır. İdrar söktürücü ve terleticidir. Kanamayı durdurucu etkileri ile kanamaları durdurur ve yaraların iyileşmesini hızlandırır. Adet kanamasını kolaylaştırır ve ağrısını alır.

MİKROP DÜŞMANI KIZILCIK
Kızılcık meyvesi C vitamini açısından çok zengindir. Vücut direncini arttırır. Ağız yaralarını giderir. Ağacının kabukları kaynatılarak etkili bir ateş düşürücü elde edilir. Ayrıca, kabukları toz haline getirilip yaraların üzerine mikrop öldürücü olarak serpilebilir.

ROMATİZMAYA ÖKSE OTU
Ökseotu meyvelerinin yakı sakızı ile ezilmesi sonucu elde edilen karışım, yakı halinde romatizma ağrılarının giderilmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca ezilmiş meyveler çıban üzerine konarak; çıbanın açılması ve cerahatin dışarı çıkması sağlanır. Meyveleri zehirlidir ve kesinlikle yenmemelidir.