Gençlik iksiri soya

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 07 Mart 2013 Güncelleme 07 Mart 2013, 00:00
Gençlik iksiri soya

İÇİNDEKİLER

Uzun yaşamak isteyen herkes mutlaka soya tüketmelidir. Soya, kadın bünyesi için son derece yararlıdır. Çünkü, hücre yenilenmesini hızlandırır ve bu özellik ise göğüs, rahim ve boyun kanserine yakalanma riskini ciddi şekilde düşürür.

Enfeksiyona salatalık
Salatalığın kendisi ya da suyu cildimizi bir tonik kadar temizler. Kalp hastalıkları ve enfeksiyonlara karşı etkilidir. İçerdiği kükürt vücudun enfeksiyonlara karşı dayanıklılığını artırır ve kolesterolü de düşürür.

Diyabetin ilacı taflan
Yapraklardan elde edilen taflan suyu öksürük dindirici olarak kullanılır. Kurutulmuş meyvelerinin tohumları şeker hastalığına karşı kullanılır. Meyveleri taş düşürücü olarak da kullanılmaktadır.

Vitamin deposu üvez
Özellikle bir şeker olan üvez şeker hastaları rejimi için iyi bir tatlandırıcıdır. Meyveleri idrar söktürücüdür. Ayrıca C vitaminince çok zengindir. Yapraklarının çayı şeker hastalığına karşı kan şekerini düşürücü olarak kullanılmaktadır.

Nane mide rahatlatır
Yaprakları çay hâlinde yatıştırıcı, gaz söktürücü, bulantıyı giderici olarak kullanılır. Bunun yanında çeşitli ilâçların terkibinde kullanıldığı gibi, yaprakları çiğ veya kurutulmuş olarak yemeklere konur. Mideyi rahatlatmakta çok iyidir.