Egzamalara sinameki

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Mart 2013 Güncelleme 06 Mart 2013, 00:00
Egzamalara sinameki

İÇİNDEKİLER

Bağırsaklardan su emilimini engelleyerek yumuşak dışkılamayı sağlayan ve çok etkili bir müshil olan sinameki idrar söktürür ve kabızlığı giderir. Yaprakları kaynatılıp çay gibi içilen sinameki, sirke ile kaynatılıp saç derisine sürülürse dökülmesini önler. Bu karışım egzama ve yaralara karşı da faydalıdır.

KEMİKLERE KEÇİBOYNUZU
Nefes darlığına karşı çok etkili olan keçiboynuzu bronşları açar, göğsü yumuşatır ve göğüs ağrısını azaltır. İktidarsızlığa ve sperm azlığına karşı çok faydalıdır. Özellikle çocukların zeka ve kemik gelişimini destekler. Hafızayı güçlendirir ve dikkati arttırır. Kemik erimesini azaltır.

KALBE TRABZON HURMASI
Trabzon hurması, yaygın olarak görülen kanserden korunmak için önemli yer tutan bir meyvedir. Kalp-damar sistemi hastalıklarının tedavisi için şifalı bir meyvedir. Bağışıklığı kuvvetlendirir, sindirim sistemi hastalıklarına iyi gelir.

KANSIZLIĞA YER ELMASI
Yer elması, A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Vücut direncini ve cinsel gücü arttırır. İçerdiği besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir. Anne sütünü arttırmaya yardımcı olan yer elması emziren anneler için de faydalıdır. Ayrıca idrar söktürür.

BADEMCİKLERE EBEGÜMECİ
Ebegümecinin yaprakları sebze olarak, çiçekleri de ilaç olarak kullanılır. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Ateş düşürücüdür. Nezle ve bronşite iyi gelir. Burun kanamasını keser; burun tıkanıklığını giderir. Nefes darlığında faydalıdır. Ses kısıklığını, boğaz ve bademcik iltihaplarını giderir.

PROSTATA KARŞI BALLIBABA
Ballıbaba adını çiçeklerinin tadından almıştır. İçerisinde saponin, flavon, müsilaj, tanen ve histamin bulunur. İdrar yolu hastalıklarına karşı etkilidir. İltihapları önler. Kabakulak, mayasıl, kanlı basur ve varise karşı faydalıdır. Kadınlarda rahim akıntılarını, erkeklerde ise prostat şikayetlerini azaltmakta iyidir.

VANİLYA ÖKSÜRÜĞÜ KESER
Çok az yağ içeren vanilyada hiç kolesterol yoktur, fakat şeker oranı yüksektir. Bu nedenle diyabet hastaları uzak durmalıdır. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Bunalımı gidermeye yardımcı olur. Solunum yollarını temizler ve öksürüğü keser.

PAPAYA ŞİŞKİNLİK ALIR
Papaya meyvesi; demir, kalsiyum, potasyum, fosfor mineralleri ile A, B1, B2, C vitaminleri açısından oldukça zengindir. Sindirim sistemi için iyi bir destekleyicidir. Hazmı kolaylaştırır, yemek sonrası gaz, şişkinlik, mide ekşimesini giderir. Ülser hastalarına tavsiye edilir.

VARİS DÜŞMANI FINDIK
Fındık, kalp ve damar sağlığı için çok önemli olan doymamış yağ açısından zengindir. Vücut ve kemik gelişimini destekler. Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak çocuk için fındık yemeleri çok faydalıdır. Cinsel gücü arttırır. Varislere iyi gelir. Fındık, soğuk algınlığı ve akciğer hastalıklarına da faydalıdır.