Basur ağrılarına ayva

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Şubat 2013 Güncelleme 27 Şubat 2013, 00:00
Basur ağrılarına ayva

İÇİNDEKİLER

Ayvanın çiğ olarak yenmesi ve sindirilmesi güçtür. Bu nedenle kompostosu tavsiye edilir. Ayva çekirdekleri kaynatılıp elde edilen su şifalıdır. İçilirse ses kısıklığı ve öksürüğe iyi gelir; saçlara sürülürse parlaklık verir; egzama ve basur memelerine sürülürse bu şikâyetleri de azaltır.

BADEMCİKLERE BÖĞÜRTLEN
Böğürtlenin meyvesinden, yapraklarından ve köklerinden faydalanılır. Yaprakları kaynatılarak suyu ile gargara yapılırsa ağız, diş eti ve bademciklerdeki iltihaplara iyi gelir. Kökleri kaynatılarak suyu içilirse böbrek kumunun ve taşlarının düşmesine yardımcı olur.

MİNERAL DEPOSU BAMYA
MİDE ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. Lif oranı yüksek bir besin olan bamya, idrar söktürücüdür ve kabızlığı gidermekte faydalıdır. Mineraller açısından da zengin olan bamya halsizliğe iyi gelir, göğsü rahatlatır ve yumuşatır.

SOĞAN KUM DÖKTÜRÜR
SOĞAN soğuk algınlığı, grip, astım ve bronşit hastalıklarında faydalıdır. Nefes yollarını açar ve öksürüğü keser. Damar tıkanıklığını önler. Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur. Böbrek ağrılarını hafifletir. Böbrek kumlarının ve taşların dökülmesine yardımcı olur.

HURMA DAMARLARI KORUR
HURMA çocuklar, hastalar ve hamileler için oldukça faydalıdır. Kansızlığı azaltır. Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır. Bronşit, verem, kuru öksürük ve soğuk algınlığına iyi gelir. Vücut ve kemik gelişimini destekler.

KANARYA OTU YARA SARAR
KANARYA otunun toprak üstü kısımları kurutulduktan sonra suda kaynatılarak ilaç olarak kullanılır. İdrar söktürücü ve terleticidir. Bağırsak kurtlarını düşürür. Kanamaları durdurur ve yaraların iyileşmesini hızlandırır.

BAĞIRSAKLARA KIZILCIK
KIZILCIK meyvesi C vitamini açısından çok zengindir. Vücut direncini arttırır. Bağırsak yaralarına iyi gelir. Gazı önler. Ağız yaralarını giderir. Yaprağı ezilip yaraya sürülürse iyileşmesine yardımcı olur. Ağacının kabukları kaynatılarak etkili bir ateş düşürücü elde edilir.

ÖKSE OTU ÇIBANI GİDERİR
ÖKSEOTU meyvelerinin yakı sakızı ile ezilmesi sonucu elde edilen karışım, romatizma ağrılarının giderilmesinde kullanılmaktadır. Ayrıca ezilmiş meyveler çıban üzerine konarak; çıbanın açılması ve cerahatin dışarı çıkması sağlanır. Meyveleri zehirlidir, yenmemelidir.

CİLT LEKELERİNE LALE
LALENİN yapraklarından ve saplarından çeşitli hastalıklar için istifade edilir. Yaprakları birkaç gün suda bekletilip süzüldükten sonra egzama ve diğer cilt lekelerini gidermek için kullanılabilir. Lale çiçeğinin suyu doğumu kolaylaştırmak için faydalıdır. Çiçekleri, rahim ve kadın hastalıklarına karşı kullanılır.