Kansere çare hurma

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2013 Güncelleme 22 Şubat 2013, 00:00
Kansere çare hurma

İÇİNDEKİLER

Besleyici değeri oldukça yüksek olan hurmanın meyvesi, bir çok vitamin, folik asit, ve protein içerir. Hamile ve yeni doğum yapmış olanların kendilerini toparlamasına çok yardımcı olur. Kansere, kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Kalp krizi riskini azaltır.

Papatya yara bandı gibi
Papatya sinirleri yatıştırıcı özelliğiyle, başta bel ve baş ağrısı olmak üzere, ağrıları dindirir. Mikrop öldürücü etkisi nedeniyle iltihaplarda gargara olarak faydalıdır. Ayrıca, yaralarda ve basurda pansuman olarak kullanılırsa hem mikropları öldürür hem de yaranın iyileşmesini hızlandırır.

Böbreklere ayı üzümü
Ayı üzümü, içerisinde çeşitli organik asitler, tanen ve arbutin barındırır.Mikrop öldürücü etkisi ile özellikle idrar yollarındaki mikropları öldürerek başta mesane ve böbrek iltihapları olmak üzere idrar yolu hastalıklarına karşı faydalı olur. Aynı zamanda kabız edicidir.

Astıma karşı karahalile
Karahalile ishali keser. Hazmı kolaylaştırır. Yaraları iyileştirir. Başta mide ve bağırsaklar olmak üzere sindirim sistemindeki yara ve kanamalara iyi geldiği için ülserlilere faydalıdır. Kronik öksürük ve astım şikayetlerini azaltır. Damar büzücü etkisi ile kanamaları durdurur.

Kalbe üzüm çekirdeği
Üzüm çekirdeği, flavonoid denilen vitamin benzeri bir madde içerir. Antioksidan özelliği bulunan üzüm çekirdeği, vücudu kendi içinde oluşan ya da dış kaynaklı serbest radikallerden korur. Damarları sağlamlaştırır. Hipertansiyon, kalp krizi ve felç olasılığını indirir.

Itır cildi güzelleştirir
Itır çiçeği uçucu yağ, şeker ve tanen içerir. Kanı temizler. Sakinleştiricidir. Boğaz ağrılarını dindirir. Mide ve bağırsak gazlarını söktürür. Nıkriste faydalıdır. Ciltteki yanıkları, egzama ve akne şikayetlerini giderir ve cildi güzelleştirir. Bağırsak parazitlerini düşürmeye yardımcı olur.

Huş yaprağı kelliği önler
Huş ağacının yaprakları saponin, flavonidler, uçucu yağlar ve C vitamini içerir. Yapraklar kurutulup üzerine sıcak su dökülerek çayı yapılır. Bu çay kanı temizleyici ve idrar söktürücüdür. Saçları güçlendirerek saç dökülmesi ve kepeği önler. Sedef ve egzama gibi hastalıklara da faydalıdır.

Bakla kum döktürür
Kuru baklanın 100 gramında 26 gram protein ve 58 gram karbonhidrat vardır. Hazmı kolaylaştırır. İdrar yollarını temizler. Böbreklere oldukça yararlıdır: Böbrek ağrılarını hafifletir, böbrek kumlarının ve taşlarının dökülmesine yardımcı olur. Göğüs hastalıkları ve öksürüğe iyi gelir.

Mısır gözü güçlendirir
Enerji kaynağı olan mısır vücuda ve zihne enerji verir. Yorgunluğu giderir. Bağırsakları yumuşatır. Mide şikâyetlerini azaltır. Göz ve diş sağlığı için faydalı bir besin olan mısır böbreklere de yararlıdır. Mısır püskülü ise tam bir potasyum deposudur. İdrar söktürür ve idrar yollarını temizler.