Elma sirkesi kireç söker

Romatizmanın 200'e yakın çeşidi var. Ama en yaygını kireçlenme diye bilinen ihtiyar romatizması. Bir numaralı ilacı ise elma sirkesi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Şubat 2013 Güncelleme 19 Şubat 2013, 00:00
Elma sirkesi kireç söker

İÇİNDEKİLER

Romatizma ağrı ve hareket sınırlanması yapan eklem ve bağ dokusu iltihaplarının genel adıdır. 190-200 çeşidi vardır. En sık rastlananı ise halk arasında ihtiyarlık romatizması veya kireçlenme olarak tabir edilen artrozdur. Bu rahatsızlıkta diz eklemlerinde hareketler ağırlaşır ve her harekette kıtırtı şeklinde sesler duyulur. Hareketli yaşayanlarda kireçlenme ihtimali olması daha azdır. Kaplıca tedavisi ve fizik tedaviden de fayda görenler az değildir. Ama besin takviyesi de ihtiyarlık romatizmasının hafiflemesinde önemli rol oynar.

ELMA SiRKESi
Kemik yapısı için gerekli olan kalsiyum, magnezyum, silis, manganez ve potasyum açısından zengindir. Sağlam bir iskelet yapısı için önemli olan bor elementi de ihtiva eder. Menopoza girmiş kadınlarda osteoporoza karşı gerekli bir mineraldir. Yemeklerde sıklıkla kullanılması tavsiye edilir. ÇINAR YAPRAĞI
1 su bardağı klorsuz suyun içine 1.5 yemek kaşığı kurutularak ufalanmış olgun çınar yaprağı koyarak 1 dakika kaynatın. Ilıtıp, süzün. 15 gün boyunca öğünler arasında aç karnına günde iki kez için. Üç günlük aradan sonra bir 15 gün daha tekrar edin.
ENGiNAR
Vücuttaki zehri atma etkisi sayesinde başta romatizma olmak üzere gut hastalığı ve eklem yanmasına karşı birebirdir. İçindeki folik asit ve potasyum kemikleri güçlendirir.
TAHIL
İçerdiği doğal kimyasallar, romatizmanın yol açtığı eklem yanmaları ve romatizmal ağrıları hafifletir.
KEKiK YAĞI
Kekik yağı banyoda sürüldüğü zaman, romatizma ağrılarını büyük bir oranda azaltır.
KUŞKONMAZ
Folik asit, C ve E vitaminleri içerir. Yenilen besinlerin vücuttaki zehirli kalıntılarını atmayı sağlar. Bu özelliği ile romatizmal hastalıklara faydalıdır.
BALIK YAĞI
Araştırmalara göre düşük dozda balık yağı kullanan hastaların kireçlenmeye bağlı diz ağrıları hafifliyor. Uzmanlar, balık yağının uzun zaman kullanılmaması gerektiğini, aksi halde mideye zarar verebileceğini de söylüyor.