Böbrek ağrısına fındık

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 14 Şubat 2013 Güncelleme 14 Şubat 2013, 00:00
Böbrek ağrısına fındık

İÇİNDEKİLER

Fındık yaş ve kuru olarak tüketilebilir. Fındığın yağı da tüketilir. Yaş fındık fazla yenirse ishal yapar. Fındık yağı böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur. Böbrek ağrılarına iyi gelir. Bağırsak kurtlarını düşürür. Mide şikayeti olanlar çok kullanmamalıdır.

Uykusuzluğa güneyik
Besleyici değeri yüksek bir sebze olan güneyik vücuda güç ve zindelik verir. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. İdrar söktürür ve safra salgılarını çoğaltır. Anne sütünü arttırır. Sarılıkta ve gut hastalığında faydalıdır. Uykusuzluğa iyi gelir. Karaciğer şişkinliğini indirir.

Bağırsaklara havuç suyu
Havucun kurutulmuş tohumları kaynatılarak yapılan çay, iştah açar ve anne sütünü arttırır. Havuç tohumu, ayrıca aybaşı kanamalarına da iyi gelir. Maskesi özellikle yağlı ciltlere çok faydalıdır. Havuç suyu ise mide ve bağırsak hastalıklarında kullanılır.

Boğaz ağrısına sumak
Sumak çoğunlukla baharat olarak kullanılır. Özellikle kokuyu azalttığı için soğan salatalarında tercih edilir. Tıbbi olarak da faydalı bir bitki olan sumağın yaprağı su ile kaynatılarak gargara olarak kullanılırsa boğaz ve dişeti hastalıklarına iyi gelir. Sumak kaynatılıp suyu içilirse zehirlenmelerde faydası görülür.

Bronşitin ilacı safran
Safran sinir zayıflığını giderir. Kokusu yatıştırıcı ve rahatlatıcıdır. Ateşi düşürür ve öksürüğü keser. Bu özelliği ile özellikle astım ve bronşitte faydalıdır. Karaciğer hastalıklarında da faydası görülür. Ciltteki kaşıntıları ve sivilceleri giderir. Hamileler tarafından kullanılmamalıdır.

Nasırlara ceviz yağı
Ceviz beyin ve zekâ gelişimini destekler. Vücuda enerji verir. Hafızayı kuvvetlendirir. Vücuttaki zararlı maddelerin vücuttan uzaklaştırılmasına yardım eder. Göğüs ağrılarında ve öksürükte faydası görülür. Ceviz yağı bağırsak kurtlarını döker. Nasırlara sürülürse iyileştirir.

Hanımeli öksürük keser
HAnımelinin çiçekleri, kabukları ve yaprakları kullanılır. Gargara olarak, haşlanarak ve çayı yapılarak kullanılabilir. Çayı nezle, bronşit ve nefes darlığında faydalıdır. Yaprakları, kabukları ya da kurutulmuş çiçekleri haşlanarak suyu içilirse öksürüğü keser.

Menopozda erik yiyin
Erik vücuda güç ve enerji verir. Sinirleri sakinleştirir. Kansızlığa iyi gelir. Vücuttaki zararlı maddeleri dışarı atmaya yardımcı olarak böbrekleri dinlendirir. Romatizmaya iyi gelir. Östrojen seviyesini dengelediği için özellikle menopoz dönemindeki kadınlar için faydalıdır.

Migren ağrısına kayısı
Kayısı besleyici ve iştah açıcıdır. Bol miktarda demir içerdiğinden kansızlığa iyi gelir. Vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasına yardımcı olur. Başta akciğer ve cilt kanseri olmak üzere kansere karşı koruyucudur. Sinirleri sakinleştirir ve uyku verir. Migrene karşı da iyi gelir. Ayrıca cildi besler, nemlendirir ve yumuşatır.