Tansiyona mandalina

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Ocak 2013 Güncelleme 30 Ocak 2013, 02:09
Tansiyona mandalina

İÇİNDEKİLER

Mandalina kanı temizler. Kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur. Yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Damar setliği ve felçte faydalıdır. Sinirleri yatıştırır veuykusuzluk çekenlere faydalıdır. Grip olanlara iyi gelir.

MENOPOZDA NOHUT YİYİN
Nohut mideyi kuvvetlendirir, bağırsakları yumuşatır ve bol idrar söktürür. Vücuttaki damarları açar. Cinsel isteği ve gücü arttırır. Sesi açar ve öksürüğü keser. Göğüs kanserine karşı koruyucudur. Vücutta fazla su toplanmasını önler. Östrojen hormonunu dengeleyici etkisi ile özellikle menopoz döneminde faydalıdır.

CİLT BAKIMINA TURP
Turp mikrop öldürücüdür. Kalp ve damar sağlığına faydalı olmasının yanında kansere karşı da koruyucu etkilere sahiptir. Turp cilt bakımı için de yararlıdır. Cilde tazelik, saçlara ise parlaklık verir. Sivilce ve egzamayı geçirmeye yardımcı olur.

KAS AĞRISINA DİŞBUDAK
Dişbudak ağacının kabukları, yaprakları ve tohumları kurutulup suda kaynatılarak kullanılır. Antioksidandır. Soğuk algınlığı ve kas ağrılarına iyi gelir. Yaprakları romatizma ve gut ağrılarını hafifletir ve anne sütünü arttırır. Kabukları ateş düşürücü ve idrar söktürücüdür. Tohumları idrar arttırır.

ROMATİZMAYA DULAPTAL
Dulaptal ağacının yalnızca kabukları tıbbi olarak kullanılır. Bitkinin çiçekleri, meyvesi ve yeşil kısmı oldukça zehirlidir. Egzama gibi cilt hastalıkları ile arpacığa karşı etkilidir. Tentür halinde romatizma olan bölgeye sürülürse romatizma ağrılarını hafifletir.

KANSERE DEVE DİKENİ
Deve dikeni tohumu tıbbi olarak faydalıdır. Bir tutam devedikeni suda haşlanarak yudum yudum içilirse ateşi düşürür. Kumları dökmeye yardımcı olur ve cinsel gücü arttırır. Damar tıkanıklığını önlemeye yardımcı olur. Antioksidan etkileri ile cilt ve prostat kanserine karşı koruyucudur.

MERHEM SÜPÜRGE OTU
Süpürge otunun taze çiçekli dalları suda kaynatılarak kullanılır. Zeytinyağı ile merhem haline getirilip çıban ve egzamalara sürülürse faydası görülür. Lapa haline getirilip ağrıyan bölgeye konursa ağrıyı hafifletir. Çiçekleri kanamayı keser.

AĞRI KESİCİ KASNI OTU
Kasnı otu 2 metreye kadar boylanabilen, sarı çiçekli, otsu bir bitkidir. Kasnının gövdesi çizilerek elde edilen sakızı kullanılır. İştahı açar ve hazmı kolaylaştırır. Ağrı kesici etkisi güçlüdür. En önemli özelliği de spazm şikayetlerini gidermesidir.

REFLÜYE HİNDİSTAN CEVİZİ
Hindistan cevizi reflü hastalığına iyi gelir. Kabızlığı gidermekte faydalıdır. Böbrek taşlarını ve kumunu düşürmeye yardımcı olur. Mide ağrılarını hafifletir. Balgamı keser. Ağız kokusunu giderir. Felce ve titremeye de çok iyi gelir.