Damar açıcı tahin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ocak 2013 Güncelleme 20 Ocak 2013, 00:52
Damar açıcı tahin

İÇİNDEKİLER

Tahin susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak akıcı yağ gibi bir hale gelmiş şeklidir. Kansere karşı koruyucudur. Damar sertliğini ve tıkanmalarını engeller. Vücuda alınan ağır metaller, zehirli bileşikler, radyasyon ve bazı ilaçların yarattığı toksinlere karşı koruma sağlar.

UYKUSUZLUĞA GELİNCİK
Gelinciğin kullanılan kısımları çiçekleridir. Kurusunun hafif yumuşatıcı ve uyuşturucu bir tesiri vardır. Uykusuzluğu giderir. Yanıkları iyileştirir. Çiçekleri su içinde şişelerde güneşte bekletilerek şerbeti de çıkarılır. Gelinciğin şerbeti ise nefes darlığı, astım ve bronşitte rahatlık verir. Kan tükürme ve kusmayı önler.

GÖZLERİN İLACI AHLAT
Ahlat dikenli bir ağaç olup meyveleri şifa olarak kullanılır ve yenilir. Astım şikâyetleri olanlara faydalıdır ve hastalığı geçirir. Suyu içildiğinde kan akmasını sağlar. Diş etleri yaralarına iyi gelir. Gözdeki sivilcelere iyi gelir. Kaynatılan suyu ile sarkan cilt ovalandığında düzelip kuvvetlendirir. Göze keskinlik verir.

DİŞ AĞRILARINA ZAMBAK
Zambaktan elde edilen zambak yağı, başta kırışıklıkları gidermek olmak üzere, cilt bakımı için kullanılır. Başta diş ağrıları ve adet sancıları olmak üzere ağrıları giderici özelliği ile ağrı kesici olarak kullanılır. Diş iltihaplarında faydalıdır.

ACI BİBER NEFESİ AÇAR
Acı biber, iştah açar. Akciğerleri temizler ve balgam söktürür. Eklem iltihaplanması, diş ve boğaz ağrıları, sindirim sistemi bozuklukları, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklarda faydalıdır. Özellikle romatizmaya iyi gelir. Kanamaları önler. Cinsel arzuyu arttırır. Kırmızı biber, insanı ferahlatır ve nefes yollarını açar.

ECZA DOLABI KURU ERİK
Kuru eriği bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir. İçerdiği zengin potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz rejim yapanlara önerilir. Güçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunur.

BASURA KARŞI DERE OTU
Dereotu sinir zayıflığını giderir ve uyku verir. Aybaşı kanamalarını kolaylaştırır. Basura karşı da faydalıdır. Ayrıca, çocuklardaki hazımsızlıktan kaynaklanan şişkinlikleri ve gaz şikayetlerini azaltır. Midenin çalışmasını düzenleyerek hazmı kolaylaştırır.

ROMATİZMAYA KARNABAHAR
Besleyici bir sebze olan karnabahar vücuda güç verir. Sinirleri kuvvetlendirir. Beynin çalışmasını destekler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Şeker hastalığında ve romatizmada faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp hastalıklarında şikayetleri azaltır. Dalak ve karaciğer hastalıklarına da çok iyi gelir.

KEMİKLER İÇİN ÇİKOLATA
Sadece kokusuyla mutluluk hormonu endorfini harekete geçiren çikolatanın faydaları saymakla bitmiyor. Çikolatanın içinde bulunan antioksidanlar kanserle mücadele ediyor. Güçlü kemiklerin oluşmasını sağlıyor. Çikolata, stresle mücadelede faydalı olan potasyumu da içeriyor.