Sarılığa karşı turp

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 13 Ocak 2013 Güncelleme 13 Ocak 2013, 00:00
Sarılığa karşı turp

İÇİNDEKİLER

Acımsı bir tadı olan turpun kökü C vitamini, kükürt ve iyot bakımından zengindir. Karaciğere çok faydalı bir besin olan turp tam bir karaciğer dostudur. Karaciğeri kuvvetlendirir ve şişliğini indirir. Sarılığa karşı da faydalıdır.

Çam fıstığı verem ilacı
Fıstık çamının kozalaklarının içinden çıkarılan çam fıstığı oldukça besleyicidir. Vücuda enerji verir ve vücudu şişmanlatır. Akciğer hastalıklarına, verem ve bronşite karşı faydalıdır. Kan tükürmeye ve öksürüğe iyi gelir. Mesane ve böbrek iltihaplarına iyi gelir.

Bergamot mikrop kırar
Daima yeşil kalan bir ağaç olan bergamotun meyvesinin kabuklarından hoş kokulu bergamot esansı elde edilir. Bergamot esansı çay ve ilaçlara hoş bir koku verir. Bergamot yağı depresyona karşı olukça etkilidir. Rahatlatıcı etkisi ile uyku bozukluklarına iyi gelir. Ayrıca iyi bir mikrop öldürücüdür.

Kişniş sakinleştirir
Kişniş, kara kimyon olarak da adlandırılır. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır. Sinirleri yatıştırır ve sinirsel baş ağrılarını keser. Bağırsak gazlarını söker. Karın ağrılarını giderir. Kusmayı önler. Cinsel gücü ve isteği arttırır. Aybaşı kanamalarını düzenler.

Migren çekene lavanta
Lavanta yatıştırıcı ve uyarıcıdır. Karın şişliği ve migren ağrılarında faydalıdır. Romatizma şikâyetlerini azaltır. Kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir. Ateşli hastalara iyi gelir. Karaciğere çok faydalı olan lavanta, karaciğerin çalışmasına yardımcı olur.

Ateş düşürücü nane
Dünyada 25- 30 kadar türü bulunan nane, sağlık açısından son derece faydalı, hoş kokulu bir bitkidir. Strese ve baş ağrısına iyi gelir. Spazm ve kalp çarpıntısı riskini azaltır. Ateşi düşürür. Sindirim sistemi ve mide için çok faydalıdır. Sinirsel iktidarsızlığa iyi gelir.

Öksürük şurubu pazı
Pazıda, A, C ve K vitaminleri bol miktarda bulunur. İştah açıcıdır. Vücuda kuvvet verir. Hazmı kolaylaştırır. İdrar söktürür, kabızlığı giderir ve idrar yollarında yanma şikâyetlerini azaltır. Öksürüğe karşı faydalıdır. Kansızlığı önler. Hamile olanların yemesi çocukta omurga açıklığı riskini azaltır.

Yumurta göze iyi gelir
Yumurta sağlıklı yaşam açısından gerekli A, D, E ve B grubu vitaminleri başta olmak üzere birçok vitamini önemli oranda içerir. Protein, vitamin ve mineral açısından da oldukça zengin olan yumurta, özellikle çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimi açısından büyük önem taşır. Ayrıca göze ve kemiklere faydası büyüktür.

Astım için mersin ağacı
Mersin ağacının yapraklarından elde edilen mersin yağı kanamayı durdurucu, mikrop öldürücü ve yaraların iyileşmesini hızlandırıcı etkilere sahiptir. Ağız, boğaz ve idrar yolu iltihaplarına karşı faydalıdır. Astım, bronşit, sinüzit ve öksürük gibi solunum yolu hastalıklarında faydalıdır.