Çikolata mutluluk veriyor!

Küçük-Büyük hemen herkesin severek yediği, 'Hayır' diyemediği gıdaların başında gelen çikolata, serotonin ve dopamin hormon sentezini tetikliyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 10 Aralık 2012 Güncelleme 10 Aralık 2012, 02:51
Çikolata mutluluk veriyor!

İÇİNDEKİLER

CiNSELLiĞE DOPiNG
Cinsel gücün artmasında en önemli faktör kan dolaşım sistemidir. Bu sebeple, dolaşımın iyi çalışması gerekir. Beslenme düzeninizde yapacağınız ufak tefek değişimlerle cinsel yaşamınızı olumlu etkileyebilirsiniz. İşte cinselliğe doping etkisi yapan bazı besinler:

ÇİKOLATA MUTLULUĞU
Küçük-Büyük hemen herkesin severek yediği, 'Hayır' diyemediği gıdaların başında gelen çikolata, serotonin ve dopamin hormon sentezini tetikliyor. Bu nedenle de mutluluk veriyor. Çikolata ayrıca theobromin içerdiğinden uyarıcı rol oynuyor.

SOMONDAN VAZGEÇME
Beyaz et, özellikle de balık etinin sağlığa faydaları saymakla bitmez. Uzmanlar özellikle balık tüketimini öneriyor. Derin su balıklarından somon, Omega-3 oranı fazla olan balıklardandır ve Omega-3 kan akışkanlığını hızlandıran bir yağ asididir.

ANANAS LİBİDOSU!
Ananas, bromelin enzimi içermektedir ve bromelin de libidoyu artırır. Birçok meyvede bulunan antosiyan, kan akışkanlığını hızlandırır. Özellikle ahududu, böğürtlen, çilek, kiraz, yabanmersini antosiyan bakımından zengindir.

DEMİR GİBİ BAKLAGİL...
Sağlık zincirinin önemli halkalarından biri vücuttaki demirdir. Demir eksikliği cinsel hayatı olumsuz etkileyebilir. Demir eksikliğinin oluşmaması için yağsız kırmızı et, tavuk, hindi, yumurta ve kurubaklagiller tüketilmelidir.

AVOKADO ZENGİNLİĞİ
Avokado; B6 vitamininden zengindir. Ülkemizde artık neredeyse semt pazarlarında bile satılan Avakado içerdiği vitamin dolayısıyla serotonin salgılanmasını uyarır. Ayrıca bol miktarda E vitamini de içerir. Testosteron salınımını artırır.

HER ÖĞÜN DOMATES
Domatesin faydaları saymakla bitmiyor. İçerdiği bol likopen nedeniyle libido artırıcı özelliğe sahiptir. Uzmanlar, artık her mevsim bulmanın mümkün olduğu domatesin olabildiğince fazla tüketilmesini öneriyor. Özellikle de mevsiminde.

KAN AKIŞINA ACI BİBER
Acı biber, kan akışını hızlandırdığı ve sinir uçlarını etkilediği için önemlidir. Birçok kişi acı biber yiyemez. Fakat en azından yemekler içerisine konulan bir miktar acı biber denenmelidir. Aynı etkiyi zencefil de gösterir.

DENİZDEKİ ÇİNKO
İstiridye,
midye, deniz tarağı çinko ve iyottan zengin deniz mahsulleridir. Çinko testosteron salgılanması için önemli bir mineraldir. Testosteronun erkek cinselliği açısından önemi herkes tarafından biliniyor. Testosteron artıran gıdalar güç anlamına geliyor.