Selülite teslim olmayın

Selülit kadınların korkulu rüyası. Ondan kaçmak için öncelikli olarak yağlı yiyecekleri kesmek gerekiyor. Sonra ise bol spor, sebze ve yemek lazım

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 27 Kasım 2012 Güncelleme 27 Kasım 2012, 00:00
Selülite teslim olmayın

İÇİNDEKİLER

Selülit, deride portakal kabuğu görünümü oluşturan, deri ve yağ dokusundaki düzensiz görünümü tanımlayan genel bir kavramdır.

İÇKİ VE SİGARA YASAK
Araştırmalara göre hormonal faktörler, hareketsizlik, damarlardaki yıpranma, genetik yatkınlık, yağ ve karbonhidratların yoğun olduğu beslenme selülite neden olan sebepler olarak sıralanıyor. Ayrıca salam, sosis ve sucuk gibi şarküteri ürünleri, fazla tuz tüketimi, çaya katılan rafine şeker, katı yağ, içki ve sigara ise selülitleri tam manasıyla azdırıyor

ŞİFASI ÜZÜM ÇEKİRDEĞİ
Selülite karşı soya, üzüm çekirdeği, toz kakao, maydanoz, brokoli, karnabahar, portakal, kuşkonmaz, lahana, somon balığı, keten tohumu, soğan, sarımsak, ananas, zencegil, muz, kereviz, yeşil çay ve domates suyunun yanı sıra bol su tüketmek gerekiyor.

SELÜLİTE MASKELER

SİRKE MASKESİ
Derecesi %4-6 olan doğal elma sirkesi ve suyu birebir oranında karıştırın. Karışıma limon yağı veya nane yağı eklenebilir. Selülitli bölgeye sürün. Üzerini naylonla ve onun da üzerini battaniyeyle kapatın. Bir saat bekleyin. Sonra maskeyi yıkayın.

BALLI SİRKE MASKESİ
EŞİT ölçülerde bal ve sirkeyi karıştırın, buğday unu ekleyip hamur yapın. Selülitli bölgeye uygulayın, yukarıdaki yöntemle 2 saat bekletin. Ertesi gün tuzsuz yağsız loru aynı bölgeye sürün, sarıp 2 saat bekletin.

DOĞAL MASKE
Sarmaşık yaprakları ile kırlangıç otunu 20 dakika suda kaynatın. Karışımı süzün. Posaya, yulaf unu karıştırıp lapa kıvamına gelinceye kadar susam yağı ile yoğurun. Karışımı, temiz bir beze yayıp selülitli bölgeye koyun.