Sağanak yağış var

Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Tekirdağ, Isparta, Burdur, Manisa'nın kuzey ve doğu çevreleri, Eskişehir ile akşam ve gece saatlerinde Sinop dışında Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Giriş Tarihi 19 Eylül 2012, 00:00 Güncelleme 19 Eylül 2012, 09:51
Sağanak yağış var

İÇİNDEKİLER

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara'nın güney ve doğusu, İç Ege, Tekirdağ, Isparta, Burdur, Manisa'nın kuzey ve doğu çevreleri, Eskişehir ile akşam ve gece saatlerinde Sinop dışında Batı Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Çankırı, Konya'nın kuzey ve batı ilçeleri) sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yurdun kuzeybatı kesimlerinde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Rüzgar, genellikle kuzeyli yönlerden, Akdeniz kıyıları ile yurdun güneydoğu kesimlerinde güney ve batı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Marmara ve Batı Karadeniz ile Ege'nin kıyı kesimlerinde kuzeyli yönlerden yer yer kuvvetlice (30-50 Km/S) esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle
Ankara: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde çevreleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 31
İstanbul: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı 26
İzmir: Parçalı, kuzey ve iç kesimleri yer yer çok bulutlu 27
Adana: Parçalı bulutlu 33
Antalya: Parçalı bulutlu 28
Konya: Parçalı zamanla yer yer çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde kuzey ve batı ilçeleri kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 29
Samsun: Parçalı bulutlu 26
Trabzon: Parçalı bulutlu 26
Giresun: Parçalı bulutlu 26
Erzurum: Az bulutlu ve açık 27
Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 27