ANANAS KANDAKİ YAĞI AZALTIR
Tropikal bir meyve olan ananasın kabuklu ve sert görünümünün altında sayısız faydaları yatıyor. İşte bazıları;
Pürüzsüz bir cilt sağlar.
Saç ve tırnaklarınızı güçlendirir.
Mide ve bağırsakları temizler.
Stresi önler.
Bağışıklık sistemini güçlendirir.
Kan dolaşımını hızlandırır.
Tansiyonu ve kandaki yağ oranını düşürmeye yardımcı olur.
Boğaz ağrısı ateş ve öksürüğe iyi gelir.
Sindirim sistemine yardımcı olur, hazmı kolaylaştırır.
Hücre kaybını engeller.
Yaraları iyileştirir.
Kanseri önler.
Kahvaltı
115 gr az yağlı veya süzme peynir
150 gr ananas dilimleri, taze veya kendi suyunda konserve edilmiş.
1 fincan yeşil çay
Öğle yemeği
Peynirli tost: İçine yağı azaltılmış 2 peynir dilimi ve 2 domates dilimi koyun. Sebze yağıyla pişirilmiş 2 dilim kepekli ekmek içinde servis yapın.
1 fincan küçük havuç veya başka bir doğranmış taze sebze
1 fincan yeşil çay
Akşam Yemeği
Fırında pişirilmiş tavuk butları, derisiz
Buharda pişirilmiş sebzeler
1-2 büyük boy karışık salata, 2 çorba kaşığı yağı azaltılmış çeşni ile birlikte.
1 fincan yeşil çay
DİŞ DOSTU HAVUÇ
Bol miktarda A vitamini barındıran havuç B,C,D ve E vitaminleri açısından da oldukça zengindir. Bunun yanı sıra havuç;
Bağırsakları çalıştırarak sindirime yardımcı olur.
Böbrek ağrılarını giderir.
Vücuda kalbe ve en önemlisi de gözlere kuvvet verir.
Bitkinliğe ve kansızlığa iyi gelir.
Astım, bronşit ve öksürük gibi solunum yolu hastalıklarına faydalıdır.
Kandaki kolesterol oranını düşürür.
Kalp hastalıkları ve damar sertliğine faydalıdır.
BUHARDA KARIŞIK SEBZE
Malzemeler: 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 orta boy soğan, 250 gr domates, 1 patlıcan, 2 adet kabak, 1 adet sivri biber
Hazırlanışı: Tüm sebzeleri hazırlayın. Yağı tencereye koyduktan sonra kapağını kapatmadan eritin ve bu yağda domatesler dışındaki tüm sebzeleri sote edin. Daha sonra domatesleri, tuzu, karabiberi ve suyu ekleyin. Kapağı kapatın ve basıncı en yüksek dereceye ayarlayın. 10 dakika pişirin. Buharı hızlı bir şekilde serbest bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.