Kütür kütür kilo ver!

Şu günlerde raflardaki yerini alan papaz eriğini, hem lezzeti hem de içerdiği vitaminler sayesinde 18 günlük diyetinizin son günlerinde gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2012 Güncelleme 29 Nisan 2012, 00:13
Kütür kütür kilo ver!

İÇİNDEKİLER

Bahar denilince ilk akla gelen meyvelerden olan papaz eriği, lezzetiyle olduğu kadar vitaminleri ve düşük kalorisiyle rejimlerde sıkça tüketiliyor. Siz de Cameron Diaz gibi erik tutkunuysanız; günde 585 kalori aldıran 18 günlük Hollywood diyetinin son günlerinde papaz eriği yemeden geçmeyin.

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
MALZEMELER:

Yarım kilogram fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz

HAZIRLANIŞI:
Fasulyeler kılçıkları çıkarılarak ayıklanır. Ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır. Orta boy tencereye yağ konur. Rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates konur. Suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir, tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur. 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir. Sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra soğumaya bırakılır.

KEMİKLERİN DOSTU
B vitamini içeren erik, kalp, böbrek ve karaciğer hastalıklarına karşı koruyucudur. Kansızlığı giderir. İştah açar ve ihtiva ettiği lifler nedeniyle hazmı kolaylaştırır. Ancak eriğin fazlası da ishal gibi sorunlara yol açabilmektedir. Erik ateş düşürücü özelliğiyle de bilinir. Bünyesinde bol miktarda su bulunduran erik, regl düzenleyici ve idrar söktürücüdür. Rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara iyi gelir. Ayrıca erik, potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da zengin bir yaz meyvesidir.

EN SEVDİĞİ MEYVE
Ünlü Hollywood yıldızı Cameron Diaz, en sevdiği meyvenin erik olduğunu söyleyerek, "Yemek için baharın gelmesini iple çekiyorum" demişti.

17. GÜN

SABAH
1 bardak süt
1 adet muz

ÖĞLE
1 porsiyon ızgara tavuk
1 kase yoğurt

AKŞAM
Zeytinyağlı taze fasulye
1 kase erik