ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE
MALZEMELER:
Yarım kilogram fasulye
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 adet domates
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
HAZIRLANIŞI:
Fasulyeler kılçıkları çıkarılarak ayıklanır. Ortadan ikiye kırılır, bol suda yıkanarak temiz suyun içinde bırakılır. Orta boy tencereye yağ konur. Rendelenmiş soğan, rendelenmiş domates konur. Suyun içinden alınan taze fasulyeler eklenir, tuz ve şeker ilavesiyle ocağa konur. 10-15 dakika kısık ateşte su ilave etmeden tahta kaşıkla karıştırılarak fasulyelerle domates soğanın iyice hallolması ve suyunu çekmesi beklenir. Sonra fasulyelerin üzerine bir parmak çıkılacak şekilde sıcak su eklenerek pişmeye bırakılır. Piştikten sonra soğumaya bırakılır.
KEMİKLERİN DOSTU
B vitamini içeren erik, kalp, böbrek ve karaciğer hastalıklarına karşı koruyucudur. Kansızlığı giderir. İştah açar ve ihtiva ettiği lifler nedeniyle hazmı kolaylaştırır. Ancak eriğin fazlası da ishal gibi sorunlara yol açabilmektedir. Erik ateş düşürücü özelliğiyle de bilinir. Bünyesinde bol miktarda su bulunduran erik, regl düzenleyici ve idrar söktürücüdür. Rejim yapan ve romatizma rahatsızlığı olanlara iyi gelir. Ayrıca erik, potasyum ve magnezyum mineralleri açısından da zengin bir yaz meyvesidir.
EN SEVDİĞİ MEYVE
Ünlü Hollywood yıldızı Cameron Diaz, en sevdiği meyvenin erik olduğunu söyleyerek, "Yemek için baharın gelmesini iple çekiyorum" demişti.
17. GÜN
SABAH
1 bardak süt
1 adet muz
ÖĞLE
1 porsiyon ızgara tavuk
1 kase yoğurt
AKŞAM
Zeytinyağlı taze fasulye
1 kase erik