Yesil mucize

Diyetlerin olmazsa olmazıdır yeşil çay... Metabolizmayı hızlandıran yeşil çay içerek 18 günde 9 kilo vermeyi daha kolay bir hale getirebilirsiniz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 25 Nisan 2012 Güncelleme 25 Nisan 2012, 01:49
Yesil mucize

İÇİNDEKİLER

Hem sağlık hem de güzellik iksiri olarak bilinin yeşil çay, 18 günlük Holyywood diyetinin de vazgeçilmezi. Siz de Alessandra Ambrosio gibi her gün 1 fincan yeşil çay tüketerek daha hızlı ve sağlıklı kilo verebilirsiniz.

KANSERİN DÜŞMANI
Yeşil çayı, Çinliler yıllarca baş ağrısından depresyona kadar birçok hastalığın tedavisinde kullanmış. Kuvvetli antioksidanlar içerir. Vücudumuzun antioksidan ve günlük su ihtiyacını da karşılar. Kanser riskini azaltır; kolon, pankreas, rektum, mesane, mideki sağlıklı hücrelere zarar vermeden, kanser hücrelerinin büyümesini önler.

SEMİZOTU SALATASI

MALZEMELER:
1 çay bardağı zeytinyağı (azaltılabilir ya da koyulmayabilir)
1,5 tatlı kaşığı tuz
2 su bardağı yoğurt
1 demet semizotu
2 diş sarımsak

YAPILIŞI:
Semizotunu ince ince kıyın. Sarımsakları dövün. Yoğurt, sarımsak, tuz ve zeytinyağını semizotuna ekleyip karıştırın. Varsa taze nane yaprakları ile süsleyerek servis yapın.

KEMİKLERİN DOSTU
Yeşilçay, şifa deposu gibi. İşte faydalarından bazıları: Hipertansiyon riskini azaltır ve kan basıncını ayarlar. Kolestrolü düşürür. Beyin tümorünü küçültür. Kalp krizinin riskini azaltır. Böbrek hastalıklarına karşı koruyucudur. Yorgunluğun ve stresin azalmasına yardım eder. Anti-bakteriyal ve anti-viral özellikleri vardır. Menopozun yan etkilerini azaltır. Kemik mineral yoğunluğunu artırır. Kemik erimesini önler. Migrene iyi gelir. İdrar söktürür.

13. GÜN LİSTESİ
SABAH
Sahanda 1 yumurta
Domates, salatalık
1 fincan yeşil çay

ÖĞLE
Semizotu salatası

AKŞAM
1 porsiyon ızgara tavuk göğüs
Yağsız salata