Diyet bozan 6 hata

Kulaktan dolma bilgilerle diyete başlamayın. Kilo vermek için bazı besinleri kısıtlamayın. Yoksa zayıflamak yerine daha da şişmanlarsınız

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Nisan 2012 Güncelleme 12 Nisan 2012, 19:06
Diyet bozan 6 hata

İÇİNDEKİLER

Bilinçsizce uygulanan zayıflama yöntemleri, geçici kilo kaybından öteye gidemeyerek ciddi sağlık sorunlarının da kapısını açabiliyor. Memorial Suadiye Tıp Merkezi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Nilay Keçeci, beslenme hataları ve kilo vermede dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında bilgi verdi.

1- Zeytinyağı zayıflatır
Salatalarımıza gereğinden fazla zeytinyağı dökmek, ekmeğimizi zeytinyağına bandırarak yemek kilo alımına neden olur.

2- Bal yağ yaktırır
Bal su ile birlikte alındığında yağ yakma özelliği bulunmayan bir besin öğesidir.

3- Besinleri birlikte tüketin
Yalnızca protein ağırlıklı beslenmek kan şekeri dengemizi bozar. Yalnızca karbonhidrat ağırlıklı beslenmek ise bağışıklık sisteminin çökmesine neden olur.

4- Ekmek kilo verdirir
Tahıl ve tahıllı ürünler B vitamini yeterli tüketilmediğinde sinir sistemi rahatsızlıkları, ruhsal sorunlar, depresyon, sıkıntı ve isteksizlik, gerginlik durumları tırnak ve saç sorunlarına neden olabilir.

5- Light ürünlere dikkat
Light ürünlerin tamamı az miktarda kalori içermemektedir. Sürekli light ürünler tüketmek tek tip beslenmeye neden olacağından zararlıdır.

6- Öğün atlamak zayıflatır
Diyetlerde ara öğün atlamak doğru bilinen en büyük yanlışlardandır. Vücut uzun süreli açlık döneminde yağ depolamaya başlar. Ara öğünleri alarak vücudun hormonel dengesini sağlamak ve dengeli şekilde zayıflamak gerekir.