SAĞLIK YATIRIMI
Emeklilik döneminde; sosyal buluşmaların arttığı, kendinize ait vaktinizin olduğu bir süreç başlıyor. Bu dönemi keyifli ve kaliteli geçirmek için ise bilinçlenmek şart. Bu dönemde beslenmenin sağlık yatırımınız olduğunu unutmayın. Zira; azalan fiziksel aktivite, değişen yaşam şekli ve değişmeyen mutfak-larımız beraberinde sağlık problemlerini de getiriyor.
KIZARTMAYIN
Dolayısıyla mutfaklardaki şeflerimiz kadınların yanında erkeklerin de yerlerini aldığı emeklilik döneminde, işe mutfaktan başlayalım. Öncelikle pişirme şekillerine özen göstermeliyiz. Sağlığınız için, mutfaklarda yağda kızartma ve kavurma gibi sağlıksız uygulamalar yerine; mutlaka fırın, buğulama, buharda pişirme ve ızgara yöntemlerini kullanın.
HAFTADA 3 ÖĞÜN YİYİN
Kalp hastalıkları ve diyabetten korunmak için sofranızda posa zengini kuru baklagillere yer verin; özellikle yeşil mercimek mutlaka haftada 3 öğün tüketin. Yeşil mercimek demir minerali açısından da oldukça zengindir.