En iyi dost yeşil mercimek

Kuru baklagiller, içeriğinde birçok vitamin ve mineral barındırır Bunlardan yeşil mercimek, kalp hastalığı ve diyabeti engeller

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Mart 2012 Güncelleme 22 Mart 2012, 00:00
En iyi dost yeşil mercimek

İÇİNDEKİLER

Sağlıklı ve bilinçli beslenerek zinde bir emekli olabilirsiniz! Öncelikle pişirme yöntemlerinizi değiştirin; kızartmaya veda edin, haşlama ve ızgara tercih edin. Brokoli, karnabahar, soğan ve yeşil mercimeği sofranızdan eksik etmeyin. Medical Park Göztepe Hastane Kompleksi Beslenme ve Diyet Uzmanı Gizem Keservuran; emeklilere sağlıklı beslenme tüyoları verdi:

SAĞLIK YATIRIMI
Emeklilik döneminde; sosyal buluşmaların arttığı, kendinize ait vaktinizin olduğu bir süreç başlıyor. Bu dönemi keyifli ve kaliteli geçirmek için ise bilinçlenmek şart. Bu dönemde beslenmenin sağlık yatırımınız olduğunu unutmayın. Zira; azalan fiziksel aktivite, değişen yaşam şekli ve değişmeyen mutfak-larımız beraberinde sağlık problemlerini de getiriyor.

KIZARTMAYIN
Dolayısıyla mutfaklardaki şeflerimiz kadınların yanında erkeklerin de yerlerini aldığı emeklilik döneminde, işe mutfaktan başlayalım. Öncelikle pişirme şekillerine özen göstermeliyiz. Sağlığınız için, mutfaklarda yağda kızartma ve kavurma gibi sağlıksız uygulamalar yerine; mutlaka fırın, buğulama, buharda pişirme ve ızgara yöntemlerini kullanın.

HAFTADA 3 ÖĞÜN YİYİN
Kalp hastalıkları ve diyabetten korunmak için sofranızda posa zengini kuru baklagillere yer verin; özellikle yeşil mercimek mutlaka haftada 3 öğün tüketin. Yeşil mercimek demir minerali açısından da oldukça zengindir.