Liposuction sonrası

Liposuction operasyonu sonrası alınan yağlar tekrar oluşmuyor ve vücudun başka yerinden çıkmıyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Şubat 2012 Güncelleme 23 Şubat 2012, 00:00
Liposuction sonrası

İÇİNDEKİLER

Liposuction operasyonuyla alınan yağlar; diyet ve spora rağmen erimeyen ve inatçı olan yağ hücreleridir. Çünkü bu yağ hücreleri diyet ve spor sırasında yağların parçalanmasını sağlayan bazı hormonların bağlanıp etki edeceği reseptörler taşımıyor. Ayrıca bu operasyondan sonra yağ hücrelerinin tekrar oluşma ve çoğalma kapasitesi yok.

TEKRARLAMAZ
Şişmanlama sırasında sadece yağ hücrelerinin çapı büyüyor, yani sayıları artmıyor. Dolayısıyla biz kalıcı olarak yağ hücrelerini dış ortama alır ve sayılarını azaltırsak tekrar bu bölgede yağlanma oluşmuyor. Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Opt.Dr. Zekeriya Kul, insanlar arasında liposuction sonrası, "Liposuction yapılan bölgede yağlanma oluşmadı, ancak vücudumun diğer bölgelerinde yağlanma ortaya çıktı" inanışının var olduğunu söyledi.

ASLINDA İSPATI
Aslında bu durumun liposuctionun etkili olduğunun da bir ispatı olduğunu vurgulayan Opt. Dr. Zekeriya Kul, şöyle konuştu: "Eğer siz operasyon sonrası beslenmenize eskiye göre daha az dikkat ederseniz, vücudun her bölgesinde yağlanma artışı olmasına rağmen liposuction yapılan bölgede olmayacaktır. Bu durum; 'Alınan yağlar vücudun başka yerinden çıkıyor' gibi yanlış bir düşüncenin ortaya çıkmasına neden oluyor." Opt. Dr. Zekeriya Kul, en fazla 15 günlük korse kullanımının uygun olduğunu da vurguladı.

EN İYİ SONUÇ GÖBEKTE
Dr. Zekeriya Kul, liposuctiondan en iyi sonuç alınan bölgelerin basen, göbek çevresi, yan bel bölgeleri, uyluk iç yüzü, kollar, diz ve gıdı olduğunu söyledi. Ama her hastada aynı sonucu görmenin mümkün olmadığını ifade eden Opt. Dr. Zekeriya Kul, "Liposuction için de hastada bazı kriterlerin olması gerekir" dedi.



OPT. DR. ZEKERİYA KUL