Liposuctionla zayıflanamaz

Liposuction zayıflama ameliyatı değil, vücudu şekillendirme ve güzelleştirme operasyonudur

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 22 Şubat 2012 Güncelleme 22 Şubat 2012, 00:00
Liposuctionla zayıflanamaz

İÇİNDEKİLER

Estetik cerrahiye olan ilgi her geçen gün artarken beraberinde de soruları, yerli ve yersiz endişeleri getiriyor. Estetik Plastik Cerrahi Uzmanı Opt. Dr. Zekeriya Kul, estetik operasyon geçirmek isteyen bir kişinin, başvuracağı doktorun Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi uzmanı olduğunu belirterek, liposuction hakkında merak ettiklerinizi anlattı.

İDEAL VÜCUT İÇİN
Estetik operasyonlar arasında en fazla başvurunun liposuction olduğunu anlatan Dr. Zekeriya Kul, "Liposuctionı yağ emme yöntemi olarak tarifleyebiliriz. Ancak liposuctionda amaç yüksek miktarda yağ almak yani zayıflatmak değil, spora ve diyete rağmen eritemediğimiz yağlanmalardan kurtulmak, vücuda daha ideal bir biçim kazandırmaktır" dedi.

DOĞRU HASTA SEÇİMİ
Tüm estetik operasyonlarda başarılı sonuç için esas olanın doğru hasta seçimi olduğunu vurgulayan Dr. Zekeriya Kul, şöyle konuştu: "Örneğin, birkaç doğum sonrası karın bölgesinde hem yağlanma hem de sarkma olan bir kadında sadece liposuction sarkmayı düzeltmez. Bunun yanda karın germe ameliyatı da yapılması gerekir. Bu hedenle sadece liposuctionla baştan aşağıya güzelleşmek neredeyse imkansız."

LOKAL ANESTEZİ
Liposuctionın sanılanın aksine oldukça güvenli bir operasyon olduğunu belirten Dr. Zekeriya Kul, hastaların bu operasyonda lokal anesteziyi tercih etmelerini istedi. Dr. Zekeriya Kul, "Operasyonlarda birinci tercihimiz doğru teknik ve güvenli bir cerrahidir. Güvenli cerrahi; doğru hasta seçimi, doğru teknik, operasyon süresinin uzun tutulmaması, belli bir limitin üstünde yağ alınmaması ve mümkünse lokal anestezinin tercihi ile mümkündür" diye konuştu.


ZEKERİYA KUL