Karaciğeri temizler

Kolesterolü düşüren enginar, karaciğerin temizlenmesine yardımcı olur. İçerdiği mineraller yaşlanmayı da geciktirir

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ocak 2012 Güncelleme 21 Ocak 2012, 00:00
Karaciğeri temizler

İÇİNDEKİLER

ENGİNAR
Tüm sebze ve meyvelerde olduğu gibi enginarın düzenli olarak tüketilmesi sağlığa oldukça faydalıdır. Enginar, bol A , B ,C vitamini içerdiğinden, atardamar kireçlenmesini önlemekte ve karaciğer rahatsızlıklarını gidermektedir. Ayrıca karaciğerin temizlenmesini sağlar. Yapraklarında bulunan sinarin kolesterolü düşüren bir maddedir. Anemi, romatizma, gut hastalığı, hazımsızlık, cilt kaşıntıları ve hatta böcek ısırmalarında kullanılır. Spastik kolon sorununda oldukça faydalıdır. Sindirimi kolaylaştırarak hastalığa özgü acı, ağrı, şişkinlik, gaz, ishal ve kabızlık bulgularını düzeltir. Kötü kolesterol olarak bilinen HDL oranlarını düşürür. Alkol tüketiminin neden olduğu ve vücudun alkole verdiği tepki olarak değerlendirilen baş ağrısı, yorgunluk ve ağız kuruluğuna iyi gelir.

* * *
ANNELERE DOST
ANASON
Her kullandığımızda başta kokusu ve işleviyle bizi rahatlatan anason gaz giderici ve rahatlatıcı yapısıyla yeni doğum yapan annelerin daima elinin altında bulunur. Anne sütünü arttırır. Hazım yapar ve mide şişkinliğini alır. Gaz söktürücüdür. İshali ve kusmayı keser. Bebeklerinizi rahatlatmak ve gaz gidermek için içirdiğiniz anasonun yanı sıra, çocuğunuzun narin cildine yüzde 100 Organik Organicare Baby Oil ile yapacağınız doğal masajlarla da sakinleştirebilirsiniz. Anason, sinirleri yatıştırıcı etkisiyle ağrıları hafifletir. Migren ağrısını azaltır. Adet dönemlerindeki kanamaları düzene sokar kalbi kuvvetlendirir. Astım, bronşit, öksürük, nefes darlığı gibi durumlara iyileştirici etki gösterir. Kan dolaşımını harekete geçirir. İshal kesici olarak kullanılır. Ağız içi yaraları ve ağız kokuları için idealdir.

MİDENİZ İÇİN
1 bardak su
1 çay kaşığı anason
Suyla birlikte anason 15 dakika kaynatılır. 5 dakika demlenir, süzülür. Akşamları yemekten sonra 1 bardak içilir. 2 hafta içildiğinde bir hafta ara verilmelidir.


HERBALİST IŞIK KIRGIZ