ACILI YABAN HAVUCU YEMEĞİ
MALZEMELER:
Yarım beyaz soğan,
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1 çay kaşığı ezilmiş kimyon tohumu,
1 tatlı kaşığı acılı kırmızı toz biber,
125 ml su,
450 gr temizlenmiş ve doğranmış yaban havucu,
60 gr ince kıyılmış sivri biber,
80 gr kıyılmış fıstık.
HAZIRLANIŞI:
Soğanları yağda 5-6 dakika sote ettikten sonra, suyu ve havuçları ekleyip düşük ateşte havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika kaynatın. Diğer malzemeleri karıştırın ve servisten önce üzerine dökün.
BESİN ÖĞELERİ:
B VİTAMİNLERİ,
E VİTAMİNİ
FOLİK ASİT
POTASYUM
SİLİKA
LİF
SELÜLİTE KOKULU DÜŞMAN SOĞAN
Sarımsağın "kuzeni" soğan çok güçlü antioksidanlar içerir ve selülitle mücadele konusunda meşhurdur. Soğan, kan basıncını düzenler ve kan pıhtılaşmasını önler. Bağışıklık sistemini güçlendiren, akciğeri temizleyen, güneşin zararlarından ve kırışıklıklardan cildi koruyan müthiş bir selenyum kaynağıdır. Aynı zamanda saçları da güçlendirir.
FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 750 gr ince doğranmış soğan, 2 diş sarımsak, 2 kaşık elma suyu, 1.5 lt et suyu, 300 ml beyaz şarap, tuz ve biber.
HAZIRLANIŞI: Tencerede zeytinyağını kızdırın; soğanı, sarımsağı ve elma suyunu ekleyin. 5-6 dakika karıştırın. Ateşi kısın ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Et suyunu, şarabı, tuz ve biberi de ekleyin. Bir saat pişirdikten sonra kaselerle servis yapabilirsiniz.
BESİN ÖĞELERİ:
B VİTAMİNLERİ
SELENYUM
KÜKÜRT
KUERSETİN