Gençliğin ilacı Yaban havucu

Cildi güçlendirici etkisi bulunan yaban havucunu yabana atmayın! Uzmanlar tarafından 'gençlik iksiri' unvanı verilen bu sebzeyi sofranızdan eksik etmeyin

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Kasım 2011 Güncelleme 26 Kasım 2011, 00:00
Gençliğin ilacı Yaban havucu

İÇİNDEKİLER

Yaban havucu, gençleştirici ve güzelleştirici etkileriyle tanınan besin değerlerini barındırır. Yaban havucunun içerdiği folik asit, anti kanserojen işleve sahipken, potasyum yüksek kan basıncını düşürür. Vitamin E de güneş ışınlarının ciltte yarattığı zarara karşı önleyici etkisi ve kalp sağlığını koruma özelliğinden dolayı "gençlik iksiri" unvanını almıştır. Bunun yanı sıra yaban havucunun içindeki silikanın, tüm bağ dokusunu ve cildi güçlendirici etkisi vardır. Eğer yaban havucunu buzdolabında muhafaza ederseniz, besin değeri oranı artar.

ACILI YABAN HAVUCU YEMEĞİ
MALZEMELER:
Yarım beyaz soğan,
1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı,
1 çay kaşığı ezilmiş kimyon tohumu,
1 tatlı kaşığı acılı kırmızı toz biber,
125 ml su,
450 gr temizlenmiş ve doğranmış yaban havucu,
60 gr ince kıyılmış sivri biber,
80 gr kıyılmış fıstık.

HAZIRLANIŞI:
Soğanları yağda 5-6 dakika sote ettikten sonra, suyu ve havuçları ekleyip düşük ateşte havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 20-30 dakika kaynatın. Diğer malzemeleri karıştırın ve servisten önce üzerine dökün.

BESİN ÖĞELERİ:
B VİTAMİNLERİ,
E VİTAMİNİ
FOLİK ASİT
POTASYUM
SİLİKA
LİF

SELÜLİTE KOKULU DÜŞMAN SOĞAN
Sarımsağın "kuzeni" soğan çok güçlü antioksidanlar içerir ve selülitle mücadele konusunda meşhurdur. Soğan, kan basıncını düzenler ve kan pıhtılaşmasını önler. Bağışıklık sistemini güçlendiren, akciğeri temizleyen, güneşin zararlarından ve kırışıklıklardan cildi koruyan müthiş bir selenyum kaynağıdır. Aynı zamanda saçları da güçlendirir.

FRANSIZ SOĞAN ÇORBASI
MALZEMELER:
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı, 750 gr ince doğranmış soğan, 2 diş sarımsak, 2 kaşık elma suyu, 1.5 lt et suyu, 300 ml beyaz şarap, tuz ve biber.

HAZIRLANIŞI: Tencerede zeytinyağını kızdırın; soğanı, sarımsağı ve elma suyunu ekleyin. 5-6 dakika karıştırın. Ateşi kısın ve yaklaşık 20 dakika pişirin. Et suyunu, şarabı, tuz ve biberi de ekleyin. Bir saat pişirdikten sonra kaselerle servis yapabilirsiniz.

BESİN ÖĞELERİ:
B VİTAMİNLERİ
SELENYUM
KÜKÜRT
KUERSETİN