Yağlar artık dert değil

Vücudun görünümünü bozan yaglardan liposuction sayesinde kurtulabilirsiniz

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 02 Kasım 2011 Güncelleme 02 Kasım 2011, 00:00
Yağlar artık dert değil

İÇİNDEKİLER

Liposuction vücuttaki fazla yağların 2-3 milim çapında ince borular kullanılarak vakum yardımı ile alınması yöntemidir. Vücudun diğer bölgelerine göre daha fazla yağ toplanması olan yerlerden yağlar alınarak vücuda daha orantılı bir şekil kazandırılır.
Bu işlem göbek, kalça, bacaklar, diz, bel yanları, sırt bölgesi, ayak bilekleri, kollar ve çene altı gibi bölgelerde en çok uygulanmaktadır.
1970'li yıllardan beri uygulanan liposuction en fazla yapılan estetik cerrahi operasyonların başında gelmektedir.

ZAYIFLAMA YÖNTEMİ DEĞİL
Liposuction bir zayıflama yöntemi olmaktan çok bir vücut şekillendirme operasyonudur. İdeal olarak kilosu normal ya da normalden biraz fazla olan ancak vücudun belli bölgelerinde diğer bölgelerden daha fazla yağ toplanması olan kişiler için uygundur. Liposuction ile büyük miktarlarda yağ alınabiliyor. Ancak ameliyat sonrası riskleri artırmamak için vucut ağırlığının yüzde 10'undan fazla yağ alınması önerilmemektedir.

HIZLI TABURCU
Liposuction işlemlerinden sonra hasta genellikle birkaç saat içinde evine yollanmakta ve bir iki gün içinde işine ve günlük aktivitelerine geri dönebilmektedir. Ameliyat sonrası dönemde 2-3 hafta süreyle girişim yapılan bölgeye elastik korseler giydirilmektedir. Böylece derinin yeni yerine daha pürüzsüz şekilde adapte olması sağlanmaktadır. Operasyon sonrası oluşan ödemlerin erken azalması için düzenli egzersizleri mutlaka öneriyoruz.

NAKİL OLABİLİR
Liposuction yapılan bölge yağ hücrelerinin sayısı azaltıldığından, kişi ameliyattan sonra kilo aldığında yağ bölgelerde yağ toplanması daha az olmaktadır.
Öte yandan Liposuction ameliyatında çekilen yağlar aynı operasyonda vücudun ihtiyaç olan başka yerlerine nakledilebilir.


Doç. Dr. Nazım ÇERKEŞ