Arsenik şov

Dr. Mehmet Öz, elma sularında öldürücü miktarda arsenik olduğunu söyledi. ABD karıştı. Paniği önlemek isteyen FDA "Korkmayın" dedi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Eylül 2011 Güncelleme 18 Eylül 2011, 00:00
Arsenik şov

İÇİNDEKİLER

Türkiye'nin ABD'deki gurur isimlerinden Dr. Mehmet Öz, piyasadaki elma sularının bir çoğunda yüksek oranda arsenik tespit edildiğini açıkladı. İnsanı birkaç saat içerisinde öldürebilecek kadar etkili bir zehir olan arsenikle ilgili iddia ülkeyi karıştı.

EKRANDAN AÇIKLADI
Ünlü kalp cerrahı Dr. Mehmet Öz, televizyon programında, New Jersey'deki bir laboratuvarda yapılan incelemelerin sonuçlarını anlattı. ABD'deki çok tanınmış markalarla piyasaya sürülen elma sularının bir çoğundaki arsenik oranının çok yüksek olduğunu söyledi. Dr. Öz, Bu değerlerin özellikle yanlış ölçülerek düşük gösterildiğini de savundu. Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), bir duyuru yayınlayarak "endişelenecek bir durum olmadığını" bildirdi. FDA, Öz'ü, "Organik ve inorganik arsenik arasındaki farkı gözardı etmekle" suçladı. Ancak buna rağmen endişeler son bulmadı. Amerikan bilim ve şov dünyası Dr. Öz'ün şok açıklamalarını tartışmaya devam ediyor.

FDA YALANLADI AMA
Hekimliğinin yanı sıra "Dr. Oz Show" programıyla Amerikan televizyonlarının en çok tanınan isimlerinden birisi olan Mehmet Öz'ü rakip kanallar kıyasıya eleştiriyor. Bazı kanallar, Dr. Öz'ü yalanlayan içerikte konuşmalar yapan kişileri ekrana çıkartarak Türk doktoru küçük düşürmeye çalışıyor.

KAZANCI 5 MİLYON DOLAR
Prof. Dr. Mehmet Öz, 1960'ta profesör babasının görev yaptığı Cleveland'da doğdu. 1982'de Harvard'ı bitirdi, 1986'da Pensilvanya Üniversitesi'nde tıp doktoru oldu. Halen Columbia Üniversitesi'nde çalışan Prof.Öz, Tamamlayıcı Tıp Programı'nı kurdu. Kalp cerrahisi alanında birçok yeniliğe imza atan Öz, 350'nin üstünde orijinal yayın, kitap, makale ve birçok patente de sahip. CNN, NBC, ABC ve CBS'de birçok kez yer alan Prof. Öz, geçen yıl Fox TV'de başladığı Dr. Oz Show programıyla tüm ABD'nin tanıdığı bir isim haline geldi. Dr. Öz'ün kazancı 5 milyon doları geçiyor.