Susamın ışıltısı

Erken yaşlanmayı önlemek, cildini nemlendirmek ve ışıl ışıl bir tene sahip olmak isteyenlerin imdadına susam yetişiyor

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Temmuz 2011 Güncelleme 29 Temmuz 2011, 00:00
Susamın ışıltısı

İÇİNDEKİLER

Susam olarak bilinen 'Sesamum indicum' adlı bitkinin tohumlarının sağlığa faydaları saymakla bitmiyor.
Kozmetikte kullanılan bu bitkinin yağı cildi besleyip, nemlendiriyor. Susam yağını 'kıymetli' yapan en önemli özelliği içerdiği yüksek miktardaki E vitaminidir. Bu vitamin hem çok kuvvetli antioksidan özelliğe sahip, hem de önemli bir 'hücre yenileyici'dir.

VİTAMİN DEPOSU
Ancak susam yağındaki E vitamininden maksimum kapasitede istifade etmek için, yağın elde edilme yöntemine dikkat edilmeli. 'Soğuk press' yöntemiyle elde edilen yağ, ısı işlemi görmediği ve rafine edilmediği için içeriğinden hiçbir şey kaybetmez. Susam yağındaki A ve B grubu vitaminleri, E vitamininin hem antioksidan gücünü destekler hem de hücre onarıcı özelliğini. Susam yağının içerdiği yağ asitlerinin kombinasyonu, cildi etkin bir şekilde nemlendirir.

KORUYUCU BİLEŞENLER
Yazın cilt en çok nem kaybeder ve eğer bu nem yerine konulmazsa, cilt deforme olur; erken yaşlanır, kırışır. Susam yağının içeriğinde güneşe karşı koruyucu özelliği olan bileşenler de bulunur. Bu özellikleri ile hem güneş öncesi hem de güneş sonrası ürünlerin bileşimine rahatlıkla girebilir. Güneş öncesi cildi neme doyurması ile nem kaybını minimuma indirir. Bu doğal cilt koruyucusu, güneş sonrası da, etkin onarıcı ve nemlendirici gücü ile devreye girer.

TEPEDEN TIRNAĞA SÜRÜN
Susam yağı, özellikle kuru ve egzemaya meyilli ciltlerin en büyük yardımcısıdır. Bu cilt tipleri güneşte normal ciltten daha fazla kurur, daha fazla hasar görür. Hangi cilt tipine sahip olursanız olun, tatil çantanızda mutlaka susam yağını bulundurun. Deniz sonrası saçlarınızı ve vücudunuzu yıkayıp duruladıktan sonra hiç kurulama yapmadan susam yağını kullanın. C ildiniz ıslakken, yedire yedire, yumuşak hareketlerle bu yağı tüm vücudunuza masaj yaparak yedirin, saçlarınızın uçlarına da sürün ve daha sonra kurulanmaya başlayın. İlk uygulamada cildinizin yumuşacık ve pürüzsüz olduğunu göreceksiniz.