Mucize niyetine

B vitamini deposu olan arı poleni, saç ve cilt için mucize etki sunuyor Evde yapılabilecek polen maskeleri ise pahalı kremlerden daha etkili

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 04 Haziran 2011 Güncelleme 04 Haziran 2011, 00:00
Mucize niyetine

İÇİNDEKİLER

Birçok gıda takviyesi gibi poleni de hem içten hem dıştan kullanırsak ondan maksimum faydalanırız. Poleni sabah aç karna 1 tatlı kaşığı tüketmek yeterli. Toz yerine granül formlarını tercih edin ve rengine dikkat edin. Poleni tek başına suyla alabildiğiniz gibi maden suyu, meyve suyu, süt veya yoğurt, bal gibi besinlerle karıştırabilirsiniz.

AÇ KARNINA TÜKETİN
Poleni yemekten önce almak daha uygundur, yemek sonrası midede oluşan asitli ortamdan içerdiği B grubu vitaminler olumsuz etkilenir.
Bir çay kaşığı polende bütün gün ihtiyacımız olan B grubu vitaminlerin hepsi bulunur. 1 gram polendeki B-1 vitamini miktarı ancak 3 kg karaciğer, 8 tane tam kepekli ekmek, 6 kg portakal veya 12 kg domateste vardır.

HER CİLDE UYGUN MASKE
Birçok pahalı kremden etkili olan polen maskeleri tarifi şöyle:
YAĞLI CİLTLER İÇİN:
Bir çay kaşığı poleni, bir çay kaşığı limon suyu ile karıştırın, yumuşak masajlarla yüzünüze ve boynunuza uygulayın. Gözlere değdirmeyin.

KURU CİLTLER İÇİN MASKE:
Bir çay kaşığı poleni, bir yumurta sarısı veya bir tatlı kaşığı sızma zeytinyağı ile karıştırıp yüz ve boynunuza sürün.

KARMA VE NORMAL CİLTLER İÇİN MASKE:
Bir çay kaşığı polen, bir çay kaşığı bal ve bir çay kaşığı limon suyu. Bu maskelerin ciltte en az yarım saat beklemesi gerekiyor. Daha sonra yüzünüzü gül suyu ile silin veya maden suyu ile yıkayın.
Polende toksik hiçbir madde bulunmamıştır ancak bala alerjisi olanların kullanmamaları gerekir.
Saklama koşulları çok önemli. Poleni, ağzı sıkıca kapalı cam kavanozlarda buzdolabında saklamak ve en geç 3 ayda tüketmek gerekiyor. Açıkta satılan polenleri asla satın almayınız ve bebe bisküvisinden bile sahte