Liposuction tehlikesi!

Yağ aldırma işlemi uzman cerrahlar tarafından yapılmazsa ölümcül sonuçlar bile doğurabilir...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 23 Mayıs 2011 Güncelleme 23 Mayıs 2011, 00:00
Liposuction tehlikesi!

İÇİNDEKİLER

Liposuction, bazı basın yayın organlarında bahsedildiği veya gösterildiği gibi hasta çayını, kahvesini içerken dahi yapılabilecek çok basit bir işlem değildir. Aksine önemli bir cerrahi operasyondur ve sadece bu konuda uzmanlaşmış cerrahlar tarafından uygulanmalıdır. Bu konuda uzman olmayan ve hatta cerrah dahi olmayan bazı hekimlerin olayı sadece cilt altına bir kanül sokmak olarak algılaması ve bu şekilde anlatmaları sonucunda, ülkemizde basına da yansıdığı gibi nadir de olsa ölümlere varabilen sorunlar yaşanmıştır. Bu nedenle liposuction mutlaka konunun uzmanı Plastik Cerrahlar tarafından yapılmalıdır. Bu işlemde büyük kesiler olmamasına rağmen deri altında geniş bir alanda uygulama yapildigi için, hastane koşullarında yapılması idealdir.

NERELERE UYGULANIR?
Temel olarak vücudun hemen her bölgesine uygulanabilen liposuction kadınlarda en sık karın, kalça ve uyluklar ve diz bölgelerine; erkeklerde ise en sık bel ve karın bölgeleri ile meme bölgelerine uygulanmaktadır. Ayrıca kol, ayak bilekleri, boyun ve ense, yüz liposuction uygulanan alanlardır. Ayak bilekleri de son yıllarda giderek artan oranda uygulanan bir yer olmustur.

KİMLER İÇİN UYGUNDUR?
Liposuction halk arasında bilinenin aksine esas amacı kilo vermek olan kişiler için ideal bir teknik değildir. Ancak buna rağmen diyet ve egzersiz yöntemlerine yardımcı olmak üzere zaman zaman kilo vermek isteyen hastalarda da uygulanabilmektedir. Liposuction temel olarak ideal kiloda veya ideal kiloya yakın kişilerde egzersizle ve diğer yöntemlerle verilmesi pek mümkün olmayan bölgelerdeki estetik olmayan yağ kitlelerinin uzaklaştırılması için kullanılmaktadır. Temel olarak her yaşta uygulanabilse de yağ dokusunun uzaklaştırılması sonucu altı boşalmış olan derinin eski tonunu yeterince elde edebilmesi için yeterince elastik olması gereklidir. Aksi takdirde cilt sarkmaları olabilir ve bu sarkan derinin ek yöntemlerle alınması gerekebilir.