16'ncı mucize

Kan uyuşmazlığı nedeniyle 15 kez hamile kalmasına rağmen anne olamayan genç kadın, 16'ncı denemesinde bir doktorun dikkati sayesinde evladını kucağına aldı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Ekim 2010 Güncelleme 01 Kasım 2010, 15:16
16’ncı mucize

İÇİNDEKİLER

Diyarbakır' da bir annenin 'evlat hasreti' geç de olsa dindi... Diyarbakır'da yaşayan ve 15 yaşında evlenen Mahfuze Ülker (38), 20 yıldır doktor gözetiminde olmasına rağmen 14 gebeliğinde de bebeğini dünyaya getiremedi. Evlat hasretiyle yanan genç kadın 15'inci gebeliğini 26'ncı haftasına kadar sürdürdü. Ancak kanaması başladı. Hemen Dicle Ünivesitesi'ne kaldırılan talihsiz kadın, bu bebeğini de kaybetti. Ama Mahfuze Ülker, yılmadı ve evladını kucağına almak için yeniden hamile kaldı.

20 YILLIK ÖZLEM
Yaklaşık 20 yıldır bebek özlemi yaşayan Ülker'in 16'ncı gebeliğinde de sorun yaşandı. Bu kez D.Ü Tıp Fakültesi'nden Doç. Dr. Ahmet Yalınkaya'nın dikkati, bir bebeğin doğmasına, Ülker Ailesi'nin de çocuklarına kavuşmasını sağladı. Doktor Yalınkaya, anne ve babada kan uyuşmazlığı olduğunu belirledi. Dikkatli doktor Yalınkaya, anne karnında bebeğe 4 kez kan vererek, onu yaşama bağladı. Genç kadın, başarılı bir sağlık takibi sayesinde iki hafta önce sezaryenle 2.5 kilogram ağırlığında bir erkek bebek dünyaya getirdi. Bebeğini kucağına alan genç kadın, yılladır çektiği bebek hasretiyle gözyaşlarını tutamadı.

İSMİNİ KOYDU
Tüm hamileliklerinin doktor kontrolünde olduğunu söyleyen genç kadın, "Doktorlar her şeyin normal olduğunu söylüyorlardı. Kan uyuşmazlığı bulunduğunu hiç söylemediler. Oğluma bana bu mutluluğu yaşatan doktorumuzun adı olan 'Ahmet' ismini verdik" dedi. Doç. Dr. Ahmet Yalınkaya ise "Aile ve doktor ihmali bebekleri öldürmesin" diye konuştu.