Çağlayan Meydanı trafiğe kapatıldı

Trafiğe 6 ay boyunca tamamen kapalı olacak Çağlayan Meydanı'nın, yapılan çalışmaların ardından 22 bin metrekare yayalaştırılmış alana sahip olacağı bildirildi.

Giriş Tarihi 23 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 23 Ekim 2010, 10:09
Çağlayan Meydanı trafiğe kapatıldı

İÇİNDEKİLER

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin, İl Özel İdare ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ile ortak yürüttüğü çalışmayla 13 bin metrekare altgeçit imalatı yapılacağı, alt geçit uzunluklarının da 700 metre olacağı belirtildi.

Çağlayan kavşağının iki katlı bir kavşak haline getirilerek, trafiğin yerin altına alınacağı, bu şekilde İstanbul'da birçok miting ve yürüyüşe ev sahipliği yapan Çağlayan'ın, 22 bin metrekare yayalaştırılmış alana sahip bir meydan haline geleceği vurgulandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğünce hazırlanan proje ile ''Kağıthane Caddesi (Şişli) - Çevreyolu ve Piyalepaşa yönü, 12 metre aşağıdan altgeçit ile Çevreyolu ve Piyalepaşa istikametine'' bağlandı.

TRAFİĞE KAPATILAN YOLLAR
Çağlayan'da 6 ay sürecek çalışmalar nedeniyle trafiğe kapatılan güzergahlar şöyle:

-Şişli ve Çağlayan istikameti arası Abide-i Hürriyet Caddesi, Dr. Cemil Bengü Caddesi, Yurt Sokağı, Taşocağı Caddesi, Vatan Caddesi,

-Topkapı ve Şişli istikameti arası Çağlayan Kavşağı, Çampark Sokak, Ozan Sokak, Çağlayan Kağıthane Yolu, Abide-i Hürriyet Caddesi,

-Kağıthane, Piyalepaşa ve Topkapı istikameti arası Çağlayan Kağıthane Yolu, Şevketpaşa Caddesi, Bahçeler Caddesi, Yalın Sokak, Çağlayan Kavşağı.

ÇAĞLAYAN'A ULAŞIM NASIL OLACAK?

KENT trafiğinin en yoğun olduğu yerlerin başında gelen Çağlayan Meydanı, 6 ay sürecek bir çalışmayla yayalaştırılıyor. İBB, İl Özel İdaresi ve Karayolları GenelMüdürlüğü'nün ortaklaşa yürüteceği çalışmayla, Çağlayan Meydanı'ndaki trafik yeraltına indirilecek ve bölge 22 bin metrekarelik yayalaştırılmış dev birmeydan haline gelecek.

GEÇİCİ TRAFİK PLANI
Çağlayan Kavşağı, Piyalepaşa Bulvarı, Kağıthane Caddesi,Mecidiyeköy, Okmeydanı, D-100 karayolunun birleştiği nokta olan Çağlayan Meydanı'ndaki çalışma, 22 Ekim'de başlayacak. O günden itibarenmeydan trafiğe kapatılacak ve araç geçişleri alternatif güzergahlardan sağlanacak. Bu amaçla 6 ay devamedecek inşaat süresince, geçici trafik sirkülasyonu projesi hazırlandı. Buna göre ÇağlayanMeydanı etrafında bulunan Çampark Sokağı'nın, D-100, Piyalepaşa-Çağlayan, Bahçeler Caddesi-Çağlayan ve D-100- Piyalepaşa bağlantısı sağlanacak. Burada yeni bir ana güzergah oluşturulacak.

MÜMKÜNSE GİTMEYİN!
Kağıthane'nin ana çıkışlarından biri olan Kağıthane yolu 6metre aşağıdan Şişli, Piyalepaşa istikametlerine yönlendirilecek. Piyalepaşa Bulvarı istikametinden gelen araçlar ise yine 6metre aşağıdan alt geçitle Kağıthane ve Şişli istikametlerine gidebilecekler. 6 ya sürecek çalışma boyunca, bölgede zaten arapsaçı olan trafiğin, daha da yoğunlaşacağı öngörülüyor. Bu süre zarfında bölgeye yolu düşen sürücüler, Çağlayan Kavşağı'na alternatif olarak, grafiklerde gösterilen güzergahları kullanacaklar.