Balıklıgöl'deki balıklar ölüyor

Şanlıurfa'da Balıklıgöl’de aniden onlarca balığın ölmesi tedirginlik yarattı. Balık ölümlerini görenler, şimdiye kadar böyle toplu ölüme rastlamadıklarını belirterek balıkların zehirlendiği iddiasını ortaya attı.

Giriş Tarihi 23 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 23 Ekim 2010, 18:37
Balıklıgöl’deki balıklar ölüyor

İÇİNDEKİLER

Dünyanın tek tabii akvaryumu olarak bilinen ve inanç turizminde önemli bir yere sahip olan Şanlıurfa'daki Balıklıgöl'de şüpheli balık ölümleri korkuya neden oldu. Her yıl binlerce yerli ve yabancı tatilciyi ağırlayan, kentin simgesi konumundaki Balıklıgöl'de bilinmeyen bir nedenle onlarca balık öldü. Telef olan balıklar, halk ve esnaf tarafından sudan çıkarılarak çöp ve plastik kovalara atıldı.

Balıklıgöl'ün kanal uzantısı olarak suyun geçtiği Gümrükhanı ve Dakabhane Camii'nde görülen toplu balık ölümleri tatilcileri de şaşırttı. Gümrükhanı esnafı, balık ölümlerinin insanların rastgele yiyecek atmasından veya zehirli bir sıvının suya karışmasından kaynaklandığı iddiasını ortaya attı. Konuyla ilgili olarak belediye yetkililerine haber veren vatandaşlar, şimdiye kadar herhangi bir kurumun balık ölümleriyle ilgili çalışma yapmadığını belirtti.