Hayırlı vatandaş

Kızılay'a 1.5 milyon lira bağış yapan hayırsever iş adamı Hakkı Celal Keleşoğlu, bu kez de kendine sadece bir kefen parası ayırıp tüm servetini devlete bağışladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 21 Ekim 2010 Güncelleme 21 Ekim 2010, 19:02
Hayırlı vatandaş

İÇİNDEKİLER

Türkiye, Hakkı Celal Keleşoğlu'nu Manisa Kızılay Kan Merkezi'ne yaptığı 1.5 milyon liralık bağışı sırasında gazetecilere "Karımın güzel bacaklarını çekmeyin" uyarısıyla tanıdı. Ama o, aslında tam bir hayırsever... Yaptığı bağışların, Nisan ayından itibaren miktarı 7 milyon liraya ulaştı. Hayırsever Hakkı Celal Keleşoğlu, "Kefen parası'' hariç servetinin tamamını Türk Eğitim Vakfı, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu ve Lösemili Çocuklar Vakfı'na bağışladı. İnsanın doğarken çıplak olduğunu, öldüğünde kefene sarıldığını belirten Keleşoğlu, "Hiçbir şey öbür dünyaya götürülmüyor. Yaptığımız iyiliklerle gidiyoruz'' diye konuştu.

AKIL HOCAM ANNEM
Konuşurken zaman zaman gözyaşlarına boğulan Keleşoğlu, "Yardımınızdan çok, bu törende eşinizin fotoğrafının çekilmesiyle ilgili gazetecilere söylediklerinizle gündeme gelmeniz sizi üzmüyor mu?'' sorusuna, şu yanıtı verdi: "Niye üzüleyim? Bizim Türk milleti biraz acayiptir. Kızılay'a yardım yaparken, anneme sordum. Servetimizin varisi olan 88 yaşındaki annem, 'Bakanım' diyenden iyi düşünür."

7 MİLYON LİRALIK BAĞIŞ
Kendinden 35 yaş küçük Hale Keleşoğlu ile evli olan Hakkı Celal Keleşoğlu, anne ve babasının adını taşıyan Bekir-Sacide Keleşoğlu Vakfı'nı (BESKVA) kurdu. İşte Keleşoğlu'nun Nisan ayından bu yana yaptığı ve yardımlardan bazıları şunlar:
Yaptırılan iki lise için 2 milyon 250 lira, Manisa Devlet Hastanesi için 500 bin lira bağışladı.
Manisa Diyanet Eğitim Merkezi'nin inşaatı için 375 bin lira verdi.
Celal Bayar Üniversitesi'ne 350 bin lira bağış yaptı.
Karşıyaka Spor Kulübü altyapısına 50 bin lira verdi.
Aşevinde her gün bin 250 kişiyi doyuruyor.
Ramazan ayında 15 bin gıda paketi dağıttı.
Ege Üniversitesi'ne 800 bin, Manisa Kızılay Kan Merkezi'ne 1.5 milyon lira, Kemik İliği Transplantasyon Vakfı'na 400 bin, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 315 bin ve Bedensel Engelliler Derneği'ne ise 400 bin lira bağış yaptı.''