Canlarından birini seçti

Anne, böbreğini vermek için kızlarından birini seçmek zorunda kalınca, hakkını 'hasta' olandan yana kullandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 06 Ekim 2010 Güncelleme 06 Ekim 2010, 01:59
Canlarından birini seçti

İÇİNDEKİLER

Anneler, evlatları için yaşar...Bunun en son örneği, Burdur'un Bucak ilçesinden geldi. Kamış ailesinin 6 çocuğundan 17 yaşındaki Hülya ve Ayşenur'a (13) 2004 yılında böbrek hastalığı teşhisi konuldu. Anne Hacer Kamış (40), çocuklarını hayata bağlamak için, fırıncılık yapan eşi Furkan Kamış ile mücadele etmeye başladı. 6 yıl boyunca organ bekleyen kardeşler ise aralarında "Annem böbreğini bana verecek. Hayır bana verecek'' diye şakalaştı. Ancak kötü gün kapıyı çaldı. 17 yaşındaki Hülya'nın durumu iyice kötüleşmeye başladı. İşte bu sırada anne Hacer Kamış, hayatının en zor seçimini yapmak zorunda kaldı. Ablasının gözü önünde günden güne erimesine dayanamayan küçük kardeş Ayşenur, "Senin daha çok ihtiyacın var. Annem böbreğini sana versin" dedi. Evlatları arasında seçim yapmak zorunda kalan anne Hacer Kamış, kızlarından Hülya'nın durumunun ağırlaşması üzerine, böbreğini büyük kızına vermeye karar verdi.

KARDEŞİM DE KURTULSUN
Antalya Akdeniz Üniversitesi'ndeki operasyonla annenin böbreği, kızı Hülya'ya nakledildi. Annesinin böbreğiyle hayata tutunan genç kız ise "İyileştiğim için mutluyum ama kardeşim ve diğer böbrek hastalarının da benim gibi kurtulmasını istiyorum'' diye konuştu.

TEŞEKKÜR ÖPÜCÜĞÜ
Annesinin böbreğiyle hayata yeniden 'Merhaba' diyen Hülya Kamış, gözyaşları içinde annesine sarılarak teşekkür etti. Nakil ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Ayhan Dinçkan ise, annenin ve kızının sağlık durumunun iyi olduğu belirtti. Annenin taburcu olduğunu söyleyen Dinçkan, "Hülya'nın sağlık durumu iyiye gidiyor. Kısa süre içinde içinde taburcu olacak" diye konuştu.