Türk gururu

Amerika'da Da Vinci Robotu'nu kullanarak ameliyat yapan ilk ve tek Türk jinekolog olan Ulaş Bozdoğan, ülkedeki tüm otoritelerin gündemine oturdu!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2010 Güncelleme 16 Temmuz 2010, 00:00
Türk gururu

İÇİNDEKİLER

Türk doktor Amerika'da büyük bir başarıya imza attı. Ülkenin en önemli gazeteleri doktoru birinci sayfalarına taşıdı. Doktor Ulaş Bozdoğan, Amerika'da Da Vinci Robotu'nu kullanarak ameliyat yapan ilk ve tek Türk jinekolog oldu. Bozdoğan, 2008-2009 yılları arasında Ohio State Üniversitesi'ndeki Robotik Cerrahisi eğitimini başarı ile tamamlayarak Robot Cerrahisi'nde uzmanlaştı. Dr. Bozdoğan bu başarısını Türkiye'deki cerrahi uzmanlığını robot cerrahi ile de bütünleştirince Amerika'da jinekoloji üzerine robotik cerrahi yapan ilk ve tek Türk uzman doktor oldu.

TEKNİĞİ ÇOK ÖZEL
Bozdoğan'a geniş yer ayıran Amerikan medyası, "Türk doktor zeki çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Robot cerrahisinde uzman olan Bozdoğan, alanında ülkenin en başarılı doktorlarından biri" yorumunu yaptı. New York Daily News de Dr. Ulaş Bozdoğan için, "Çok özel bir tekniği var. Bu da onu en iyi yapıyor" diye yazdı.