Berlin yıkıldı!

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nı kazanarak 4. yıldızı takan Almanya Milli Takımı ülkesinde 400 bin kişi tarafından coşkuyla karşılandı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 16 Temmuz 2014 Güncelleme 16 Temmuz 2014, 00:56
Berlin yıkıldı!

İÇİNDEKİLER

Brezilya'da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası'nı kazanarak şampiyon olan Almanya A Milli Futbol Takımı, Berlin'de yüz binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılandı.

UÇAK 3-5 TUR ATTI

Şampiyonu taşıyan özel uçak, Berlin semalarında birkaç tur attıktan sonra Tegel Havalimanı'na indi. Havalimanın çevresinde toplanan binlerce kişinin karşıladığı futbolcular, daha sonra bir tırın üzeri açık olan dorsesine çıkarak taraftarı selamladı. Tırın üzerindeki futbolculara taraftarlar şarkılar söyleyip, sloganlar atarak sevgi gösterisinde bulundu. Futbolcular ve teknik heyeti taşıyan tır, yoğun kalabalık nedeniyle yaklaşık 10 kilometrelik yolu iki saatte katedebildi.

400 BİN TARAFTAR!
Yoğun güvenlik önlemi altında tarihi Brandenburg Kapısı önündeki kutlama alanında gelen futbolcular ve teknik heyeti, burada yaklaşık 400 bin fazla taraftar karşıladı. Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw ve futbolcular taraftarı tırın üzerinden el sallayarak selamladı.

HEPİMİZ ŞAMPİYONUZ!
Teknik Direktör Joachim Löw, yaptığı konuşmada, "Siz olmasaydınız biz burada olmazdık. Hepimiz Dünya Şampiyonusunuz" dedi. Kupayı kazanana kadar uzun ve zorlu bir yoldan geçtiklerini belirten Löw, taraftarla beraber olmaktan çok mutlu olduklarını kaydetti.