Manifestodan zafere

Başkan Aysal'ın, Terim için yaptığı, "Bizim başarılı bir elemanımızdır" açıklaması ikilinin arasını açtı. Terim, K.Paşa maçı sonrası 'manifesto' gibi bir demeç verdi. Fatih hocanın bacanağının ölümü herşeyi değiştirdi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Mayıs 2013 Güncelleme 08 Mayıs 2013, 00:35
Manifestodan zafere

İÇİNDEKİLER

Rüya gibi bir yılı geride bırakan Galatasaray, 2013'e çok sıkıntılı bir giriş yaptı... Fatih Terim ve Başkan Ünal Aysal arasında yaşanan bir soğukluktan sürekli söz ediliyordu. Fakat saha içi başarıları nedeniyle bu sorun fazla gün yüzüne çıkmıyordu. 8 Ocak'ta Ünal Aysal'ın Divan Kurulu'nda Fatih hoca için kullandığı "Maaşlı çalışanımız" ifadesi adeta krizin fitilini ateşledi. Fatih hoca sessiz kalmayı tercih etti ama sıkıntılı olduğu çok belliydi. Ardından tarihler 17 Ocak'ı gösterdiğinde Ünal Başkan bu kez GSTV'ye çıkıp, "Fatih Terim bizim başarılı bir elemanımız" deyince ortalık adeta toz duman oldu.

FATİH HOCA, 'YETER' DEDİ!
Fatih hoca ve Ünal Aysal arasındaki gerginlik artık gün gibi ortadaydı. Gazetelerin manşetinde sürekli 'eleman' polemiği vardı. Yaşanan sıkıntıların takımı olumsuz etkilememesi düşünülemezdi. Çünkü Fatih hoca mutlu değildi. Yine de "Kol kırılır, yen içinde kalır" kültürü gereği medya önünde polemiğe girmiyordu... Ligde ikinci yarının ilk maçında Kasımpaşa karşısında alınan yenilgi adeta yaşanan sıkıntının dışa vurumu oldu. Fakat asıl bomba maç sonunda patladı. Fatih hoca 'yeter' diyerek suskunluğunu bozdu ve adeta 'manifesto' gibi bir açıklama yaptı. Bu açıklamadan 1 gün sonra Fatih hoca Divan Kurulu'ndan üyelik beratını aldı. Başkan Aysal'ın, yaptığı açıklamalara rağmen Fatih hocaya gösterdiği yakınlık 'geri adım' olarak yorumlandı. Fatih hoca basının da desteğini arkasına almıştı. Herkes suların durulmasını beklerken gerginlik çok farklı bir boyuta taşındı.

VE 'ÇİLEK' GELDİ
Başkan Aysal göreve geldiği günden bu yana sadece Türkiye'yi değil tüm dünyayı sarsacak bir transferin peşindeydi. Hatta bu transferi 'çilek' olarak nitelemişti. O günlerde Başkan Aysal'ın masasına Bülent Tulun tarafından bir dünya yıldızının ismi konuldu. Bu isim Wesley Sneijder'di... Fatih hoca ilk günden bu yana Sneijder'e soğuk yaklaşıyordu. Bunun nedeni öncelikle stoper ve sol beke takviye istemesiydi. Buna rağmen Ünal Başkan ısrarından vazgeçmedi. Hatta o günlerde kulislerde, Başkan Aysal'ın Sneijder transferini bitirip medyada Fatih hocaya karşı üstünlük kurma düşüncesinde olduğu konuşuluyordu. Yine iddialara göre Başkan Aysal, Lütfi Arıboğan ve Bülent Tulun'u yanına çağırarak, "Fatih hoca kucağımıza bombayı bıraktı. Gidin ve parası neyse Sneijder'i alın" talimatını verdi. Galatasaray çok sıkıntılı günler yaşarken bir kötü haber de Mehmet Ali Birand'dan geldi... Büyük ustanın vefatı camiada derin üzüntü yarattı. Fakat uzun bir aradan sonra cenazede yan yana gelen Fatih hoca ve Başkan Aysal ardından Nişantaşı'nda yemek yedi. Yemeğe Fatih hoca ile bir türlü yıldızı barışmayan Bülent Tulun ve Lütfi Arıboğan da katıldı. Yemekte buzlar biraz da olsa eridi. Fatih hocanın "Takımın tek sorumlusu benim. İşime karışılmasın" isteği Başkan Aysal tarafından kabul gördü. Fatih hoca da çok gönüllü olmamasına rağmen Sneijder'e 'evet' dedi.

ACI OLAYLA GELEN BARIŞ
Fakat ikili arasında asıl barışma yine bir vefat haberi sonrası gerçekleşti. Fatih hoca, hayatındaki en önemli insanlardan biri olan, bacanağının ölüm haberiyle adeta yıkıldı. Başkan Aysal bu acılı günlerinde Fatih hocayı yalnız bırakmadı. Bu barışma Galatasaray'ın güzel günlerinin adeta başlangıcını müjdeliyordu.

G.SARAY DÜNYADA MANSETLERDE
Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı Hollandalı yıldız Wesley Sneijder, sadece Türkiye'de değil bütün dünya basınında büyük yankı buldu. İtalyan ekibi Inter'de hocasıyla yıldızı barışmayan oyuncu için Galatasaray'ın yeni bir başlangıç olacağını savunan dünya basını transfere manşetlerinde yer verdi.

12 KARŞILAŞMADA 3 GOL ATTI
Sarı-Kırmızılı takıma devre arasında katılan Sneijder, çıktığı 12 maçta 3 gol attı. Özellikle Devler Ligi'nde Real Madrid'e attığı gol ayakta alkışlandı.
OYUN SİSTEMİNE UYDURDU
...
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Sneijder'in transferine ilk başlarda çok sıcak bakmadı. Ancak, kadroya dahil olan yetenekli oyuncuyu kendi sistemine uydurarak alabileceği en yüksek verimi alıp eski günlerine döndürdü.


YARIN: SCHALKE ZAFERİ VE KIRILMA ANLARI