Ve sistem değişiyor

Trabzon maçı 2-2'yken Kewell'ın yerine Barış'ı alarak orta sahayı güçlendiren ve skoru çeviren Rijkaard, aynı taktiği Kadıköy'de de vizyona sokacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 20 Ekim 2009 Güncelleme 20 Ekim 2009, 00:00

İÇİNDEKİLER

Rijkaard her maçta uyguladığı ofansif 4-3-3 sistemi inadından vazgeçiyor. Hollandalı hoca bugüne kadar oynanan her maçta sistemden ödün vermezken ilk olarak Trabzonspor maçında skor 2-2 olduktan sonra bu sistemi terk ederek daha defansif bir oyun anlayışına döndü. Forvette oynayan Kewell'ı çıkarıp yerine Barış'ı alan Hollandalı hoca böylece orta sahada üstünlük sağlayarak sonuca gitmeyi başardı.

SİSTEMİ EZBERLETİYOR
Trabzon maçında 2-2'den sonra yaptığı değişikliğin yaranını gören Rijkaard, Fenerbahçe ile oynanacak dev derbide de aynı taktiği uygulamayı planlıyor. Maçın başından itibaren yeni sistemi tatbik edecek Hollandalı hoca Fenerbahçe'yi böylece vurmayı planlıyor. Sarı-Lacivertli takımı yıllardır Kadıköy'de yenemediklerini öğrenen Rijkaard orta sahayı kalabalık tutarak F.Bahçe karşısında üstünlük kurmayı düşünüyor. İdmanlarda da takımı bu taktikle çalıştırıyor.

KUPADA DA SARI-LACİVERT
Ligde F.Bahçe'yle karşılaşacak olan G.Saray kupa play-off 'un da da bir başka Sarı-Lacivertli ekip Buca ile eşleşti. Cimbom 28 Ekim'de tek maç eleminasyon sistemiyle yapılacak maçı İstanbul'da oynayacak. Eşleşmeler şöyle: Tokat-Ankara, A.Gücü-Karşıyaka, Kayseri- Manisa, Mersin-Antalya, Güngören- Bursa, Büyükşehir-G.Birliği, D.Bakır- Tarsus, Kasımpaşa-Erciyes, Denizli Bld-Kastamonu, Denizli-G.Antep, Konya Şeker-Adana, Ordu- Van, Giresun-Rize, Altay- Samsun, Yalova-Eskişehir.

BÜKREŞ'E REVİZYON
Galatasaray'da operasyon. Teknik Direktör Rijkaard'ın Dinamo Bükreş maçında Fenerbahçe'yi düşünerek takımda revizyon yapması bekleniyor. Rijkaard'ın Servet, Ayhan, Arda, Baros ve Sabri gibi isimleri dinlendireceği öğrenildi. Emre Güngör, Uğur, Mehmet Topal, Barış, Aydın ve Elano'nun ise bu maçta ilk 11'de görev alması bekleniyor.

İNGİLİZ LİGİ BİR BAŞKA
G.Saray'ın genç yıldızı Caner, İngiliz Ligi'ni seyretmekten büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Sarı-Kırmızılı oyuncu, "M. United'ı seviyorum" dedi. Aslında ofansif bir oyuncu olduğunu belirten Caner, "Ancak şu anda sol bek gibi oynamaya başladım. Arkada oynasam bile ofansa çıkmayı seviyorum" ifadesini kullandı.