FETÖ'nün karargahı olarak kullanılan Pinhan Restoran davasında flaş gelişme!

FETÖ adına faaliyetlerde bulunduğu tespit edilen ve kayyum atanan Maltepe’deki Pinhan Restoran’da örgütün gizli toplantılarının yapıldığı ortaya çıktı. Himmet ve diğer gelirlerin karargah olarak kullanılan restoranın geliriymiş gibi sisteme sokulduğu iddiasıyla açılan davada dosyaları ayrılan iki tutuklu sanık hakkında ayrı ayrı karar verildi.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2019, 14:04 Güncelleme 28 Kasım 2019, 14:52
FETÖ’nün karargahı olarak kullanılan Pinhan Restoran davasında flaş gelişme!

İÇİNDEKİLER

FETÖ'nün üst düzey firari yöneticisi ve örgütün karargahı "Pinhan Restoran"ın ortağı Ahmet Çelik'in oğlu sanık Bekir Çelik "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, tutuklu sanık Osman Ekin de aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

GEREKÇELİ KARAR
Gerekçeli kararda, Maliye Bakanlığında görev yapan daha sonra Başbakanlık Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığında çalışırken ihraç edilen tutuklu sanık Bekir Çelik'in "ByLock" kullanıcısı olduğu, Bank Asya'daki hesabında örgüt talimatı sonrasında artış yaşandığı ve 15 Temmuz darbe girişimin ardından sahte pasaportla Bulgaristan'a kaçmaya çalışırken yakalandığı kaydedildi.

Mahkemenin tutuklu sanık Osman Ekin hakkındaki gerekçeli kararında ise sanığın tutuklu olarak bulunduğu Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda yapılan aramada kalem pile sarılmış not kağıdı (pusula) bulunduğu, söz konusu kağıttaki yazıların sanığa ait olduğunun bilirkişi raporu ile tespit edildiği belirtilerek, not kağıdında örgütsel yazıların yer aldığı ve cezaevinde bulunan örgüt üyelerine yönelik motivasyon mesajlarının bulunduğu bildirildi.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) adına faaliyetlerde bulunulduğu gerekçesiyle kayyum atanan Maltepe'deki "Pinhan Restoran"da örgütün gizli toplantılarının yapıldığı, karargah olarak kullanıldığı, himmet ve diğer gelirlerin şirketin geliriymiş gibi sisteme sokulduğu iddiasıyla açılan davada dosyaları ayrılan sanık Bekir Çelik "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 9 yıl, diğer sanık Osman Ekin de aynı suçtan 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen, "Pinhan Restoran"da örgütün gizli toplantılarının yapıldığı, karargah olarak kullanıldığı, himmet ve diğer gelirlerin şirketin geliriymiş gibi sisteme sokulduğu iddiasıyla 45 sanığın yargılandığı davada, iki tutuklu sanığın dosyasının ayrılarak ayrı esasa kaydedildiği ortaya çıktı.

Mahkeme heyetinin, dosyası ayrılan iki sanık hakkında farklı tarihlerde verdiği kararların gerekçeleri belli oldu.

Örgütün üst düzey yöneticisi ve yurt dışında firari olan "Pinhan Restoran"ın ortağı Ahmet Çelik'in oğlu tutuklu sanık Bekir Çelik hakkında yazılan gerekçeli kararda, sanığın Maliye Bakanlığında çalıştığı, daha sonra Başbakanlık Osmanlı Arşivleri Daire Başkanlığında görevlendirildiği, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından meslekten ihraç edildiği vurgulandı.

Gerekçeli kararda, sanığın FETÖ üyelerinin akıllı cep telefonlarında iletişim amaçlı kullandığı şifreli "ByLock" isimli uygulamayı kurduğu ve kullanımda olduğunun tespit edildiği, uygulamanın cep telefonuna 27 Ağustos 2014 tarihinde kurulduğunun anlaşıldığı, ayrıca "ByLock" haricinde "Kakao Talk" isimli uygulamanın kurulu ve kullanımda olduğunun tespit edildiği aktarılarak, sanığın web geçmişi izlerinde yapılan incelemelerde, FETÖ örgüt elebaşısı Fethullah Gülen'in "www.herkul.ogr" isimli web sitesinde yer alan sohbetlerini takip ettiğinin tespit edildiği vurgulandı.

Sanık Bekir Çelik'in, dava dosyasında sanık olarak yargılamaları süren Hasan Çelik ve Hüseyin Çelik ile Edirne'den Bulgaristan'a geçmeye çalıştığı, Kapıkule Hudut Kapısı'nda Bulgaristan sahasına açılan son kapıda görevli muhafaza memurunca Bulgaristan polisleri tarafından getirilen ''U....'' seri numaralı pasaportun sahte damgalı olduğunun tespit edildiği, bu şekilde sanığın Bulgaristan'a kaçmaya çalışırken yakalandığı anlatılan gerekçeli kararda, sanığın 2014 yılı Ağustos ayının son günü itibarıyla hesabında para bulunmazken 2014 yılı Eylül ayı son günü hesabında bulunan parayı 17 bin 91 TL'ye yükselttiği, bu şekilde sanığın örgüt liderinin talimatı ile hareket ederek talimat tarihlerinde hesabında artış yaptığı kaydedildi.

Gerekçeli kararda, gizli tanık "Enes"in beyanında, Bekir Çelik'in devlet kademelerinde çalışması hususunda FETÖ elebaşı Fetullah Gülen ve babasının ortak karar aldıklarını, sanığın bu şekilde kamu kurumlarına girdiğini ve mütevelli toplantılarında bu şekilde konuşmaların geçtiğini beyan ettiğine işaret edilerek, sanığın eylemlerinin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu oluşturduğu, bu nedenle 9 yıl hapis cezasına çarptırılması ve tutukluluk halinin devamına yönelik hüküm kurulduğu bildirildi.

TUTUKLU SANIK OSMAN EKİN
Yine aynı davada tutuklu yargılanırken dosyası ayrılan sanık Osman Ekin hakkında da mahkemece verilen gerekçeli kararın detayları ortaya çıktı.

Sanık hakkındaki iddianame ve mütalaaya yer verilen gerekçeli kararda, sanığın örgütün aktif ve faal elemanlarından olduğu, örgüte finans kaynağı temin ettiği, bu kapsamda sanık Ali Tellioğlu'ndan vekaletname alarak örgüt adına toplanan paraların sevk ve idaresinden sorumlu olduğu ve ayrıca şüphelinin operasyon kapsamında ele geçirilen cep telefonunda örgüt liderinin çok sayıda fotoğrafının bulunduğu, örgütün üyelerinin tutuklanması ile ilgili hezeyan dolu paylaşımları biriktirdiği anlatıldı.

Gerekçeli kararda, sanığın 2007 yılı Kasım ayından 2015 yılı Mart ayına kadar KHK ile kapatılan Kale Maltepe Eğt. Hiz. A.Ş'de, Sema Eğitim Hizmetleri A.Ş'de, Birlik Eğitim İşletmeleri A.Ş'de çalışmalarının olduğu, sanıktan ele geçirilen dijital materyallerde FETÖ elebaşı Gülen'e ait 4 adet video dosyasına rastlanıldığı belirtildi.

Sanığın 2013 yılı Aralık ayı son günü itibarıyla hesabında para bulunmazken 2014 yılı Ocak ayı son günü itibarıyla hesabında bulunan parayı 16 bin 398 TL'ye yükselttiği, 2014 yılı Eylül ayı son günü itibarıyla da sanığın hesabında bulunan paranın 24 bin 617 TL olduğu vurgulanan gerekçeli kararda, sanığın tutuklu bulunduğu Silivri Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalem pile sarılmış not kağıdı (pusula) bulunduğu ifade edildi.

Not kağıdının incelemesi ve alınan bilirkişi raporunun da bulunduğu gerekçeli kararda, kağıtta örgütsel yazıların yazıldığı, cezaevinde bulunan örgüt üyelerine yönelik motivasyon mesajları bulunduğu belirtilerek, yazı içeriklerine de yer verildi.

Bilirkişi raporunda da yazıların sanığa ait olduğunun tespit edildiği ve yazının ceza infaz kurumu koridorunda bulunduğu ifade edilen gerekçeli kararda, sanığın da yazıyı kendisinin yazdığını kabul ettiği anlatıldı. Gerekçeli kararda, bu nedenlerle Osman Ekin'in eyleminin "silahlı terör örgütüne üye olma" suçunu oluşturduğunun altı çizilerek, sanığın 7 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasına ve tutukluluk halinin devamına karar verildiği belirtildi.